Spring til indhold

“Journal 64” af Jussi Adler Olsen

Mange kvinder blev i sin tid anbragt i helveds forgård på en isoleret ø, efter lægers forgodtbefindende. De fik dommen, ”Åndsvage og dumme”, hvor misbrug, tvang og svigt blev hverdagskosten. 

Rose presser Carl og Assad til at genåbne sagen om Rita Nielsen, luderen som forsvandt sporløst. Afdeling Q finder hurtigt ud af at denne ene forsvundne sag, er kun en flig af et større net med masser af forbrydelser og overgreb af den allergroveste slags. Forbrydelser der har fundet sted i mere end halvt århundrede, og som tilsyneladende stadig finder sted.


Anmeldelse

En ting jeg rigtig godt kunne lide ved ’Journal 64’ var strukturen, som var meget mere tilstede end ved ’Flaskepost fra P’. Man kunne hurtig få overblik over hvilket årstid man var i og hvem man læste om. Dette gjorde at bogen var dejlig letlæselig, og det tog mig derfor ingen tid at læse den. Jeg kunne slet ikke ligge bogen fra mig, fordi jeg hurtigt kunne danne mig et overblik over hvem jeg læste om, og så blev jeg bare nødt til at læse videre. Oveni det, var bogen også fyldt med spænding, selvom jeg egentlig nogle gange skulle tvinge mig selv til at læse videre. 

Grunden til at jeg skulle tvinge mig selv til at læse videre var, fordi jeg blev faktisk meget påvirket af ’Journal 64’ på grund af den tankevækkende historie, som lægger til baggrund for bogen. Jeg synes den var meget barsk, men jeg tror det var fordi Jussi Adler-Olsen tager fat i et emne, som jeg generelt bliver meget påvirket af. Det gjorde til gengæld ikke bogen mindre spændende, fordi den viste et fremragende spind af en masse mysterier, som man ikke kunne lægge fra sig. 

Man får mere indblik og mere indblik i Carl Mørck og Assads liv i gennem bøgerne. Rose kommer også mere og mere med. Jeg manglede dog lidt fra Carl og Assad, i forhold til den normale humoristiske klang i talen mellem dem, som jeg plejede at sidde og grine over. Til gengæld kom der flere og flere mysterier frem om hvem Assad egentlig er, og hvordan det går i forhold til den gamle sag vedrørende Carl, som startede hele historien i ’Kvinden i buret’.  

Så oveni selve sagen som ’Journal 64’ egentlig handler om, kommer der også en masse sideløbende små historier, som giver information omkring hvad der er sket i deres liv. Dette gør på ingen måde ’Journal 64’ mindre spændende, tværtimod. Igen giver Jussi Adler-Olsen en hæsblæsende krimi, som jeg kun kan anbefale at læse som led i serien om ’Afdeling Q’.


Fakta

Forfatter: Jussi Adler Olsen

Antal sider: 461

Udgivelsesdato: 30/09/2013

Forlag: Politikens Forlag

Antal stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *