Spring til indhold

“Vi er virkeligheden” af Morten Buschmann

År 2018. Indhenter Lucas Zickermann er milevidt fra alle sine problemer. Han er flygtet til Thailand, har købt en restaurant og nyder friheden. Frihed fra mordopgaver, spionage og politik.   

I Bayern bliver to medlemmer af våbenhandlerfamilien Zickermann myrdet. Tysk politi mistænker en gruppe østeuropæiske nynazister. Lucas’ familie kræver, at mordene skal hævnes. I mellemtiden er hans kæreste, Annesofie, ankommet til Thailand. På ferie. Også hun er ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste og er travlt optaget med at udrede trådene i ”Danmarkshistoriens største skattesag” på ambassaden i London.

Bagmanden er briten Sanjay Shah, og Annesofie har fundet forbindelser mellem finansfolk og russiske lejemordere. Mystiske ting begynder at ske på Lucas’ restaurant. Gæster og personale opfører sig besynderligt, alt imens Annesofie har problemer med sine døtre og den politistyrke, der bevogter dem i London. Lucas tager det cool. Han er blevet lovet beskyttelse af Thailands efterretningstjeneste. Men Thailand er ikke fredelige Danmark. 


Anmeldelse

“Vi er virkeligheden” er den syvende bog i “Indhenter”-serien af Morten Buschman, som er en thriller-serie, hvor samtiden og det politiske får centerplads. Ordet “Indhenter” er betegnelsen for en agent, der indsamler information for Forsvaret Efterretningstjeneste, hvilket vores hovedperson Lucas Zickermann selv er ansat som.  

Med fart over feltet rejser vi jorden rundt, hvor vi følger vores hovedperson i en hæsblæsende jagt på sandheden og retfærdigheden. I modsætning til kriminalromaner, så følger vi ikke ordensmagten, hvilket giver mere frihed til karakterne på et generelt plan, men også deres valg når de kæmper deres kamp. Det var egentlig et element jeg lige skulle vænne mig til, men som gav en federe og anderledes læseoplevelse, hvor karakterne kunne være grovere og hårdere, mens de samtidig var realistiske.  

Selve historien fandt jeg rå og mørk, mens skrivestilen samtidig var meget direkte og nøgtern. Jeg havde sværere ved at danne et forhold til karakterne end normalt, men det var heller ikke mit umiddelbare indtryk at det var vigtigt for historien, at jeg kom meget ind i karakternes hjerte og hjerne. Dog var der godt med kommentarer og holdninger fra karakterne, så jeg synes alligevel at jeg fik dannet mig et fint indtryk af dem alle. Historien virkede også utroligt gennemarbejdet, og det var måske min yndlingsdel ved bogen, fordi det for en gangs skyld var noget andet end et klassisk “drab/find gerningsmanden”-plot, men havde godt med action og hastighed over sig.  

Dog skal man være obs. På, at der sker rigtig meget i bogen og at der er utrolig mange karakterer. Jeg skulle holde tungen lige i munden flere gange, så mængden af spor i fortællingen var på grænsen til for meget for mig, men jeg ved ikke om jeg umiddelbart synes det er et særligt problem. Jeg tror bogen appellerer rigtig fint til læsere, der elsker et stærkt plot og som gerne vil have det politiske element, som virkelig får lov at skinne igennem, frem for at skulle læse for meget mellem linjerne for at forstå historien.  

Overordnet set er “Vi er virkeligheden” en rigtig fin samtids-thriller, og jeg kunne godt finde på at læse fremtidige bøger i serien. Plottet var utroligt godt gennemarbejdet, men jeg savnede lidt karakterdybde. Jeg vil bestemt anbefale bogen for de politiske elementer. Bogen får 3.5 stjerner. 

Tak til forlaget Mellemgaard og Morten Buschmann for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Morten Buschmann 

Antal sider: 292 

Udgivelsesdato: 16/02/2023 

Forlag: Mellemgaard 

Stjerner: 3.5/6 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *