Spring til indhold

“Vaals hær 3 – Islandet” af Eva Egeskjold

Han slap hende og greb ind ved sit bælte. God og sund appetit, skrev han på stentavlen. Hun skal nok vokse sig stor og stærk. Kvinden smilede, og der var stille lidt, mens barnet diede. ”Hvad er der i din ransel, Jack?“ Han så på hende og sukkede. Så rystede han på hovedet. Sandheden var, at han ikke vidste det. Han vidste blot, at det, den rummede, var noget, der var hans, og hans alene. At det var noget, han ville gøre alt for at beskytte. Om så det var med sit liv. 


Anmeldelse

Så kom den sidste bog i ’Vaals hær’, en serie jeg virkelig har nydt og glædet mig til at få afslutningen på. Jeg er ikke den store fantasylæser længere desværre, men jeg har virkelig nydt den rejse jeg har været på med Jack. Det har været sindssygt spændende og Jack har været en fed karakter. 

Det jeg nok elsker allermest ved fantasygenren, er den fantastiske world-building og de detaljer jeg synes forfatterne er rigtig gode til at få med. Jeg følte virkelig at når jeg åbnede bogen, så stod jeg midt i en skov, hvor jeg kunne høre alle de lyde der var i skoven omkring mig, smage fisken og mærke røgen i næsen. Ydermere er persongalleriet helt exceptionelt og jeg elsker hvor meget dialog der er, så man virkelig lærer karakterne at kende. Ligesom i Ringenes Herre, så bærer vores helte hele historien for os på deres skuldrer.  

Er man fan af ’Næslandet’ serien, synes jeg bestemt at man burde give sig i kast med ’Vaals hær’ serien. Det er en fænomenal fantasyfortælling, som alligevel kommer ud over sine grænser og er god til at inddrage forskellige elementer og myter, så det ikke kun er en type fantasyfortælling man går ind til, men en fed blanding af forskellige evner og væsener. Og så har den en fantastisk slutning, som vi ikke vil spolere, men nu ved man, at man kan glæde sig til den.  

’Vaals hær 3 – Islandet’ får 5.5 stjerner fordi det er en knaldgod fantasyfortælling, som både kan fænge, underholde og medrive én i sådan en grad at man har svært ved at ligge bogen fra sig igen, når man først er begyndt på den. Man får gåsehud over hvor dygtig en forfatter Eva Egeskjold er, og jeg glæder mig til at læse hendes fremtidige bøger.  


Fakta

Forfatter:  Eva Egeskjold

Antal sider: 384

Udgivelsesdato:  1/12/2021

Forlag:  DreamLitt

Stjerner: 5.5/6.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *