Spring til indhold

“Vaals hær 2 – Uteria” af Eva Egeskjold

Et hårdt vindstød k de fremmødtes kapper til at smælde i vinden, og den rodede, puklede sne føg hen over jorden. Vinden greb askebunken, hvirvlede den op i luften og ud over havet. Jack stirrede ned på sine hænder, tørrede blod væk fra munden med håndroden og trak sin pelshue længere ned i panden. Han knugede om en håndfuld sne og pressede den mod sit blødende øjenbryn. Så rejste han sig, skælvende af kulde. Mellem de ansigter, der tavst betragtede ham, mødte han Lughs og Aikjos blikke. Han så væk, da udtrykket i deres ansigter var mere, end han kunne bære. ”Jack.”

Villem masede sig frem mellem folkene og greb om sin nevøs arme. Den gamle pelsjægers læber skælvede, og hans øjne var rødrandede af ophidselse og rædsel. ”Jack, hvad skete der? Hvordan kunne du slå nogen ihjel på den måde?!” 


Anmeldelse

’Vaals hær 2 – Uteria” er andet bind i trilogien, og er en efterfølger til Næslandet (som vi også tidligere har anmeldt). Dog kan denne læses uden at have læst Næslandet, hvilket er et kæmpe plus tegn synes jeg, da man så får lov til at opleve to universer og to fortællinger, i stedet for et kæmpestort univers, hvor mange virkelig skal huske godt og holde tungen i munden. 

Jeg var rigtig glad for ’Vaals hær 1 – Genkomsten’ så jeg var utroligt spændt på om bog 2 ville holde det samme høje niveau, men det synes jeg virkelig den gør. Vi kommer ret hurtigt ind i fortællingen, og havde lige et behov for at læse slutningen på den første bog, så jeg var helt klar, men jeg synes det var fedt, at vi ikke skulle igennem en masse formaliteter for at komme til det spændende og fede ved bogen, som er deres mange rejser og fortællinger. 

Hele universet er bygget utroligt flot op, og der er spækket med detaljer, som spænder fra beskrivelser af naturen til blodige slag, hvilket giver et kæmpe Ringenes Herre vibe. Der bliver virkelig bygget nogle billeder fra læseren, som gør at man virkelig lever sig ind i universet og man får næsten lyst til at læse langt ud på natten, fordi plottet er så spændende. Derudover er det en dejlig detalje, at Eva Egeskjold uddyber flere steder i bogen, hvorfor tingene er som de er, så man kan huske hvorfor en specifik detalje er vigtig eller hvor nogen gjorde som de gjorde. Kæmpe hjælp til os læsere, der har en dårlig hukommelse. 

’Vaals hær 2 – Uteria’ får 5 ud af 6 stjerner, fordi det er en fed fortsættelse i en allerede fantastisk trilogi, og så lægger den godt op til den sidste bog i serien. Den har fuld knald på fantasy elementerne og worldbuilding, som ingen andre kan.  


Fakta

Forfatter: Eva Egeskjold

Antal sider: 428

Udgivelsesdato: 18/09/2021

Forlag: DreamLitt

Antal stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *