Spring til indhold

“Uventet” af Kelly Rimmer

Abby Herbert er ret tilfreds med tilværelsen. Drømmekarriere som professionel gamer? Tjek. Skønne venner og en smuk lejlighed i New York? Tjek. Den perfekte fyr at realisere sin familiedrøm med? Tja, det må være et spørgsmål om tid? Nej. Åbenbart ikke. Lægen giver hende i hvert fald en anden besked: Hvis Abby vil have børn, burde hun være gået i gang for mange år siden.

Abbys bedste ven, tech-entreprenøren Marcus Ross, træder straks til, da han hører om hendes situation. Han ønsker sig også en familie, men vil frygtelig gerne slippe for de forviklinger, der i hans erfaring altid følger med et parforhold.

Aftalen bliver derfor simpel: et fælles forældreskab uden romantik. Det er imidlertid lettere sagt end gjort, for mens de prøver at blive gravide, presser nye følelser sig på.

Tør de sætte deres venskab på spil?


Anmeldelse

Jeg havde store forhåbninger til ‘Uventet’ og den gjorde bestemt også indtryk ved mig, men jeg syntes også, at den indimellem virkede lidt overfladisk. Jeg manglede noget dybde, som kunne være kommet af at komme tættere ind på Marcus eller dykke mere ned i følelserne, for det kunne godt føles lidt som et tovtrækkeri i perioder.

Abby er nemlig meget vægelsindet omkring det her med at få et barn med sin bedsteven, hvilket jo er ret forståeligt. Der ligger mange følelser bag, og det er samtidig en beslutning der ikke kan laves om, da det er en forpligtelse for resten af livet. Hun er dog i tidsnød og ønsker samtidig at hendes barn får de bedste forudsætninger på forhånd. Abby har altid haft en plan, siden hun var helt ung, og nu er hun tvunget til at smide den ud af vinduet, hvis hun skal få nogle af sine drømme opfyldt.

Alligevel følte jeg, at det blev lidt for meget med al den vandring frem og tilbage, og i perioder havde jeg svært ved at følge Abbys tankegang. Det var da interessant, at den tog et emne op, som ikke har været så meget belyst før i de bøger, jeg har læst, i forhold til hvad man skal gøre, hvis ens fremtidsudsigter for at blive gravid bliver presset. Så selve plottet kunne jeg rigtig godt lide.

Bogen er også letlæselig og hyggelig, selvom den handler om en stor og alvorlig ting. Jeg glæder mig dog til at dykke ned i venneparrets udfordringer, da det kun meget kort bliver belyst, så jeg er spændt på, hvad der helt præcist er sket der, der har gjort, at det er endt, som det er tilfældet i ‘Uventet’.

Tak til Forlaget Flamingo for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Kelly Rimmer

Forlag: Flamingo

Udgivelsesdato: 26/01/2022

Antal sider: 428

Antal stjerner: 4/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *