Spring til indhold

“Spejldansen” af Lippen Løwe

”Det skulle ske i nat. Hun havde drømt om det længe. Hendes rejse ud i det uforudsigelige, men først skulle fødselsdagen overstås.” 
 
Sådan starter fortællingen om en række kvinder i forskellige tidsaldre, fra 1600-tallet og frem til nutiden, hvis skæbner på helt særlig vis flettes sammen. 
 
Gennem karakterernes mangeartede oplevelser får læserne indblik i reinkarnation, et liv efter døden, afdødekontakt og kommunikation med dyr. 
 
Bogen blander spænding med information om den spirituelle verden. Viden og ånd flettes sammen i en anderledes roman. 


Anmeldelse

Jeg vil gerne påstå at spiritualitet er en svær disciplin at formidle til andre, fordi den både kan være for alternativ og for fremmed for mennesker som slet ikke har været bekendte med det. Dog synes jeg at “Spejldansen” er et perfekt eksempel på en bog, der tager læseren i hånden og bringer os ind i en verden af spiritualitet, som virker naturlig og helt rigtig i dens kontekst.  

I “Spejldansen” følger vi fire kvinder, hvis liv langsomt bliver flettet sammen. I 1688 møder vi Dakota, en 16-årig indianerkvinde, som skal optages som elev hos sin mor der er medicinkvinde og shaman. I 1770 møder vi Bianca, en 17-årig kvinde fra overklassen, der vælger at forlade sin familie for at leve i fred og fordragelighed med naturen og sine dyr. I 2008 møder vi selvstændigt både Leonora og Filippa. Leonora er en 48-årige kunstner, som er meget åben over for det spirituelle, mens Filippa er studerende og mere skeptisk over for det spirituelle, dog ikke helt afvisende over for det.  

Det er en utrolig behagelig bog, som på trods af sine mange hovedpersoner formår at skabe distinktive universer og karakterer, der gør det til en leg at læse med. Selvom jeg vidste at der var et dybere formål med de fire kvinders historie, så var deres individuelle historier så interessante og fængende, at jeg sagtens kunne have læst mere om hver af dem, som ren og skær hyggelæsning. Ligeledes er der tilpas detaljer og verdensopbygning til at jeg nemt kan leve mig ind i fortællingen, uden at det hverken føles drænende eller for fantasifuldt til at være autentisk.  

Det var interessant at læse en feelgood roman, som har langt større fokus på kvinder, spiritualitet og naturen, end de mere typiske romantiske emner som jeg normalt læser inden for feelgood. Ydermere synes jeg, at valget af de fire kvinder, deres historie og deres tidsalder var lige i øjet. Man får tilpas små glimt af deres liv til at man kan leve sig ind i deres verden, men samtidig lyst til mere, når man skiftes mellem de fire personer.  

Jeg synes at indføringen for det spirituelle var gjort med bravur og en kyndig hånd, for det føles helt naturligt frem for et element som nogle skal overtales til. “Spejldansen” forekommer ikke som en debutroman og jeg glæder mig til at læse mere fra Lippen Løwe. Jeg vil klart anbefale at læse denne roman for at lære noget nyt og for at få en rigtig dejlig læseoplevelse. “Spejldansen” får 5/6 stjerner.

Tak til Lippen Løwe for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Lippen Løwe

Antal sider: 376

Udgivelsesdato: 22/11/2019

Forlag: Forfatterskabet.dk

Stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *