Spring til indhold

“Slikmund” af Palle Hyldgaard Poulsen 

”DEN STØRSTE GÅDE ER IKKE DEN, DU TROR.” 
 
Et gammelt videobånd kan afsløre Slikmunds identitet. Få ved, båndet findes. Ingen ved, hvor det er. 
 
Den eksotiske yogadronning, Cheeanna Terlov, skal i retten for drabet på sin mand, stjernearkitekten John Terlov, der blev likvideret med en ekstrem brutalitet i sin tegnestue nær Ebeltoft. 
 
Beviserne mod Cheeanna er overvældende. Hun havde truet med at dræbe sin mand, krudtslam var overalt på hendes tøj, og frem for alt blev hun fotograferet af en Googlebil tæt på gerningsstedet. Cheeanna afviser, at hun er kvinden på billedet, selvom alle kan se det modsatte, og alle analyser af billedet viser, at det er ægte.  
 
Kort før sagen begynder, bliver Cheeannas forsvarsadvokat myrdet. Et par mystiske ord i hans hånd tyder på, at hun er involveret. Cheeanna ligner en kvinde på vej bag tremmer. Hun har kun ét håb. Den hårdkogte topadvokat, William Kastanien, indvilliger i at overtage hendes sag med kort varsel. 
 
William fornemmer straks, at Cheeanna skjuler noget. Han er på ingen måder naiv, og en labyrint af løgne og fortielser overrasker ham ikke … det gør til gengæld opdagelsen af en hemmelig kælder, hvor William finder en række sexfotos med en maskeret person, der kaldes for Slikmund. 
 
”Slikmund” er en selvstændig fortsættelse til ”Kastaniens DNA”, der strøg ind på førstepladsen hos Mofibo. Slikmund er lige til de krimifans, der elsker at gætte med, men som bliver overrasket og snydt, når sandheden går op for dem. 


Anmeldelse

“Slikmund” er endnu en mesterlig præstation af forfatteren Palle Hyldgaard Poulsen, der formår at skabe et forrygende retssalsdrama fyldt med spænding, intriger og overraskende vendinger. Men hold da op, hvor er det også en klam bog, som virkelig tager “voksen” litteratur til hjertet!  

Historien følger den eksotiske yogadronning, Cheeanna Terlov, der står tiltalt for drabet på sin mand, stjernearkitekten John Terlov. Beviserne mod hende er overvældende, men da den erfarne advokat William Kastanien overtager hendes sag, begynder sandheden langsomt at afsløre sig på uventede måder. 

Palle Hyldgaard Poulsen formår at skabe karakterer, der er både fascinerende og troværdige. Cheeanna Terlov er en gådefuld og intelligent kvinde, der formår at skjule sine kort bag sit forførende ydre. William Kastanien, på den anden side, er en arrogant, men karismatisk advokat, der bruger sin skarpe observationsevne til at gennemskue selv de mest komplekse sager. 

Fortællingen blander dygtigt nutidens retssalsdrama med fortidens traumer og hemmeligheder, hvilket tilføjer en ekstra dimension til historien. Poulsen formår at holde læseren på kanten af sædet med en udspekuleret og veludført plot, der konstant overrasker og forundrer. Selve plottet vil jeg holde mig fra at afsløre for meget om, men jeg synes det er glædeligt, at Hyldgaard Poulsen kan skrive så forskellige to bøger som “Kastaniens DNA” og “Slikmund”. Vi kommer dog tættere ind på livet af William, så meget kan afsløres. 

Selvom historien kan være en smule kompleks og indviklet på visse tidspunkter, er det netop denne kompleksitet, der gør “Slikmund” så spændende og medrivende at læse. Poulsen formår at holde læserens opmærksomhed fanget fra start til slut med sin skarpe pen og uventede drejninger. 

Alt i alt er “Slikmund” en fremragende roman for enhver, der elsker et medrivende retssalsdrama med veludviklede karakterer, spænding på højeste plan og overraskende hemmeligheder. Poulsen leverer endnu engang en historie, der vil efterlade læseren åndeløs og ivrig efter mere. Jeg giver “Slikmund” 6/6 stjerner, men bered dig lige på det værste inden du åbner bogen. Jeg kunne hverken ligge den fra mig, da jeg var begyndt på den, men jeg fik heller ikke spist aftensmad den dag.  

Tak til Palle Hyldgaard Poulsen for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Palle Hyldgaard Poulsen

Antal sider: 624

Udgivelsesdato: 28/10/2023

Forlag: Peckinpah

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *