Spring til indhold

“Slagkraft” af Janet Jarndorf

To drab på en uge. Bestialske identiske drab. 

Lars Juul ved, at deres efterforskning halter efter. Han har chefen åndende i nakken. 
Han, makkeren Ea Nissen og resten af banden kommer til at stramme op. 

Det haster med at finde ledetråde, motiv og ikke mindst en gerningsmand. 
Men kan de nå at opklare forbrydelserne inden et eventuelt tredje drab? 
Eller har de allerede fået baghjul? 

Er en seriemorder på spil? 

Slagkraft er første bind i krimiserien om makkerparret Juul & Nissen samt deres gæve kolleger i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i Københavns Politi. 


Anmeldelse

I Janet Jarndorfs krimi “Slagkraft” følger vi betjentparret Ea Nissen og Lars Juul, som kæmper med at få opklaret to bestialske drab. I et roligt tempo, følger vi dem, mens vi samtidig kommer helt ind på livet af dem, både på arbejde, i privaten og fritiden. I modsætning til mange andre krimier, så får de forskellige personer lov til at fylde meget mere i fortællingen. Her er færre hæsblæsende udrykninger, men mere samfundskritik, og indblik i menneskers relationer til hinanden. Beskrivelsen af både det fysiske miljø og karakterernes dagligdag var så realistisk malet, at det føltes som om, jeg selv befandt mig i historiens verden. 

Romanen er virkelig en hyggelig en af slagsen, hvor jeg sagtens kunne lægge den fra mig og begive mig ind i universet som jeg havde lyst, fordi jeg havde så stort et kendskab til karakterne. Det var forfriskende at se, hvordan hovedpersonerne ikke kun blev portrætteret i deres professionelle roller, men også i deres personlige liv. Dette tilføjede en dybde og empati til karaktererne. Det er selvfølgelig en smagssag, hvor grov og brutal man foretrækker sin krimi. Jeg foretrækker mine lidt grovere, men nødt stadig “Slagkraft” utroligt meget. Dog synes jeg at den første bog ligger op til en god serie, især når man er blevet så godt bekendte med karakterne 

Janet Jarndorf skriver med humor, afslappethed og uhøjtidelighed, hvor holdninger og meninger virkelig får lov at skinne igennem, frem for en anonym forfatterstil. Det synes jeg gav et ekstra lag til fortællingen, og gav mig markant mere lyst til at forblive i universet. Skrivestilen er uhøjtidelig og imødekommende, hvilket gør det nemt for læseren at engagere sig i historien. Dette skaber en fornemmelse af intimitet mellem forfatter og læser. Tempoet er til den roligere side, men er ikke som sådan et negativt aspekt, snarere en forfriskning for alle os, der er træt af betjente der sætter livet på spil for netop at blive reddet i sidste øjeblik.  

“Slagkraft” får fire ud af seks stjerner, fordi det er en rigtig behagelig krimioplevelse, som bevidst vælger at prioritere karakterne og deres verden for at skabe et sublimt univers at fortsætte serien i. En vellykket start på en ny krimiserie, for læsere der foretrækker hygge over had. 

Tak til Janet Jarndorf og forlaget Brændpunkt for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Janet Jarndorf

Antal sider: 460

Udgivelsesdato: 03/11/2023

Forlag: Brændpunkt

Stjerner: 4/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *