Spring til indhold

“Så godt som død” af Holly Jackson

”Hvem vil lede efter dig, når du selv forsvinder?” Sådan skriver en anonym igen og igen til Pip, efter at hun er blevet berømt for sin true crime-podcast. Og da nogen også begynder at følge efter hende, opdager hun ligheder mellem sin stalker og en berygtet seriemorder, der blev sat bag tremmer for seks år siden; kunne de have fanget den forkerte mand?

Pip må i denne hæsblæsende afslutning afsøge sine egne mørke sider, og grænserne mellem morder og offer udviskes.


Anmeldelse 

Jeg havde virkelig glædet mig til endelig at få den sidste bog i serien ”En god piges guide til mord”, jeg elsker de to første bind, og derfor kunne jeg ikke vente med at læse slutningen på Pip og Ravis historie. 

Bogen foregår efter de tragiske hændelser i ”God pige, ondt blod”, som har traumatiseret Pip. I denne historie er der et stort fokus på Pips mentale sundhed, og hvordan hun udvikler sig gennem bogens handling. Pip er klart den karakter gennem bøgerne, som udvikler sig mest, og denne udvikling var virkelig spændende at læse om. Det gjorde, at Pip føltes som en dyb og gennemarbejdet karakter, hvilket jeg synes om. 

Historien fokuserer også på de forskellige forhold, som Pip har til hendes omgangskreds i Little Kilton. Mange af de tidligere karakterer fra bog 1 og 2 blev draget ind i handlingen og kom til at spille afgørende roller. Jeg synes virkelig, at det var fedt at få et gensyn med alle de gamle karakterer og se en samlet slutning for alle.  

Handlingen var enormt spændende og historien var skrevet på en måde som virkelig fik mig ud på kanten af stolen, og jeg tog ofte mig selv i at lade øjnene glide videre til den næste side, så jeg kunne vide hvad der skete. Handlingen var ikke bare spændende, men også med et element af uhygge, som gjorde at jeg afholdt mig fra at læse lige inden sengetid.  Ligesom de andre bøger i serien, er den fyldt med plottwist og overraskelser i handlingen, som jeg på ingen måde havde forudset. 

Jeg giver ”Så godt som død” 6/6 stjerner, da jeg synes at bogen fra start til slut var ekstremt spændende, fyldt med mange gode plottwist og karakterer, som satte spørgsmålstegn ved ”de klassiske offer- og gerningsmand roller”. 

Tak til forlaget Gyldendal for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Holly Jackson 

Antal sider: 576

Udgivelsesdato: 5/10/2023

Forlag: Gyldendal

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *