Spring til indhold

“Rød og blå 3: Den røde enkes løfte” af Nicole Boyle Rødtnes

MÆNDENE i Viduana er på randen af sammenbrud, og der er optræk til oprør. Vreden vokser eksplosivt, og vrede giver mod … Men er der mod nok til at vælte enkerne én gang for alle?

CLARA er i fare uden for byportene og må kæmpe for at overleve. Den sorte enke har tvunget hende i eksil og taget hendes datter.

SILAS sørger over Samuels grusomme død og arbejder på at færdiggøre sin tunnel ud af byen, så han kan flygte med sin familie.

ELIAS rejser mod Xian for at smugle våben ind i Viduana til det kommende oprør.


Anmeldelse

Jeg elsker det her univers, selvom det også er barsk at være en del af. Det er nok en af de mest brutale serier, jeg nogen sinde har læst, og den har efterladt et stort indtryk på mig. For første gang kommer vi nu udenfor murerne og får viden om, hvordan verdenen ser ud der, da Clara får taget sin datter fra sig og smidt ud af Viduana. Det er en meget splittet verden, hvor der er to sider, der kæmper mod hinanden, og man kun har en chance, hvis man er heldig at komme ind i varmen.

Silas kæmper virkelig efter at Samuel blev så brutalt slået ihjel, og han gør alt, hvad han kan for at få sin plan om at flygte til at lykkes, så han kan få en bedre fremtid udenfor murerne sammen med Clara, deres datter og deres venner og familie. Så de kan have et liv sammen, hvor de ikke skal leve adskilt og følge enkernes regler.

Silas finder ud af, at der er noget større planlagt, og at han spiller en stor rolle i den plan for at få den til at lykkes. Det kræver dog, at han kan holde sine følelser i skak, da han skal fremstå som et forbillede for alle, men det er lettere sagt end gjort. Det er også spændende at vi får et mindre indblik i Xian, og hvordan den by fungerer, som vi har hørt en del om. 

Det er en hæsblæsende afslutning på en fantastisk serie, og jeg føler slet ikke, jeg er klar til at sige farvel til universet, også selvom det er så barsk og brutalt. Jeg har haft tårerne til at løbe ned ad kinderne flere gange, og jeg er virkelig blevet ramt af historien, og det skyldes helt sikkert også Nicole Boyle Rødtnes forfatterstil, hvor hun lukker læseren helt ind i universet. Jeg håber, der snart kommer noget mere i denne stil fra hende.

Tak til forlaget Alvilda for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

Antal sider: 422

Udgivelsesdato: 5/11/2022

Forlag: Alvilda

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *