Spring til indhold

“Og nu er du tilbage” af Jill Mansell

Resume

En skæbnesvanger nat i Venedig forelskede Didi sig hovedkulds i Shay. Men han forsvandt igen, lige så hurtigt som han kom. 13 år senere er Didi endelig glad med nyt job på et hotel i billedskønne Cotswolds og sit nært forestående bryllup. Men da Shay dukker op ud af det blå, begynder glemte hemmeligheder at røre på sig – og hvem ved … måske var det hele tiden planen?

Anmeldelse

I ’Og nu er du tilbage’ bliver vi inviteret til England og en håndfuld britiske byer, hvor kærlighed, intriger og tyverier har bundet to generationer og alt for mange menneskers liv sammen. Hovedpersonen Didi møder sin ungdomskærlighed Shay på det hotel hun arbejder på, og efter 13 år vender alle følelserne tilbage. Samtidig er hun så også forlovet med Aaron, men der kniber det lidt med kærligheden. Selvom det lyder som hovedplottet, er der så mange karakterer med i bogen, at det er svært at centrere et hovedplot. Vi har at gøre med tre-fire grupper af mennesker, hvis liv overlapper. I begyndelsen var det lidt svært at holde styr på, hvem der var i relation til hvem, men efter jeg havde skrevet det ned, flød fortællingen bare og jeg læste bogen færdig på to timer.

Først og fremmest er det længe siden, hvor jeg har læst en bog, hvor stort set alle personerne var yderst sympatiske mennesker. Inderst inde håbede jeg blot, at det ville gå godt for alle de involverede. At Red vil blive rask, at Rosa vil få sit hus tilbage og at Layla endelig vil gå ud med Will. Uden at afsløre for meget, så gik nogle af mine ønsker i opfyldelse, men samtidig kom der krøller i fortællingen jeg ikke havde set komme, selvom bogen til tider er lidt forudsigelig. Ligeledes var det skønt, at personernes liv blev bedre ved at de var gode mennesker og fortælle sandheden, hvilket blev belønnet på forskellige vis.

Vi får introduceret en masse karakterer i starten af historien, men der sniger sig også et par mere ind undervejs. Disse får dog virkelig lov til at udfolde sig og give en fantastisk dybde på historien. Hvis jeg ikke var vild med Jill Mansell før, så er jeg det i allerhøjeste grad nu. Hun skaber en fantastisk britisk stemning, hvor vi får lov til at følge en række personers liv alá ’Den Eneste Ene’, og får mig til at tro på, at verden måske ikke er så forfærdelig igen, når der kan findes så mange fantastiske mennesker.

Jeg vil helt bestemt anbefale bogen på det varmeste til alle dem, som trænger til et kærligt grin og troen på det gode i verden. Jeg vil længe drømme mig tilbage til Cotswold og den ømhed der var imellem så mange af personerne. Sjældent er jeg kommet så dybt ind i fiktive personers hjerter. Seks store stjerner herfra.

Tak til forlaget North Audio Publishing for anmeldereksemplaret. 

Fakta

Forfatter: Jill Mansell

Forlag: North Audio Publishing

Udgivelsesdato: 25 maj 2022

Antal sider: 416 sider

Antal stjerner: 6/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *