Spring til indhold

“Offer 2117” af Jussi Adler Olsen

Assad har efterhånden arbejdet sammen med Carl og Rose en del år. Han har udvist mange forskellige evner og er blevet særlig kendt for sin humoristiske sans. Men hvor meget ved hans kollegaer egentligt om ham? Det viser sig nemlig, at Assad gemmer på en hemmelighed omkring sin fortid, og pludselig står denne fortid og banker på deres dør. Afdeling Q må igen prøve at løse gåderne, finde svarene og redde liv, inden det hele er for sent, men de skal arbejde hurtigt, fordi uret tikker. 


Anmeldelse

Jeg havde en blandet forventning til det 8. bind i ’Afdeling Q’ serien. Jeg har egentlig været vildt glad for at læse dem og se dem på film, så mine forventninger var nok sat lidt højt op. De blev endnu mere sat op, da jeg fandt ud af, at vi ville komme til at få et indblik i Assad, fordi dette har jeg virkelig manglet i lang tid i serien, hvilket også gør sig gældende for Rose for den sags skyld, men jeg håber på, at vi kommer mere i dybden med hende senere. Så jeg var vildt spændt på at læse ’Offer 2117’, og jeg synes bestemt mine forventninger blev indfriet. 

Som vi plejer, følger vi forskelliges personers synsvinkler for at få det bedste og mest gådefulde ud af bogen. Det er virkelig noget vores forfatter mestrer, for at man bliver ved med at holde spændingen oppe i bogen og gør, at jeg ikke havde lyst til at slippe den igen, før jeg fandt ud af, hvordan det hele hang sammen. Derefter kommer der også små guldkorn omkring vores hovedpersoner indimellem, som også gør at jeg havde en stor lyst til bare at læse og læse. 

Jeg var vild med, at vi fik et indblik i Assad i denne omgang, fordi jeg vidste bare, at han havde en del at byde på, og hold da op, det må man sige. Der er altid noget mørkt og brutalt over ’Afdeling Q’ bøgerne, men i denne omgang synes jeg det blev

anderledes, og mange følelser nåede at komme igennem mit register, inden bogens sidste side blev vendt. 

Selvom at det handlede meget om Assads dilemma og fortid, så fik vi som ægte ‘Afdeling Q’ stil også et tema med i bogen, og i denne omgang handlede det om flygtningekrisen og terror debatten, som k sat nogle tanker og følelser i gang ved mig, Det synes jeg altid er fedt, når en krimi bog kan gøre det ved mig, og derfor kan jeg helt sikkert også anbefale det sidste skud på stammen i serien om ’Afdeling Q’, og skulle man være en af de få, som ikke har læst dem endnu, så skal man bare komme i gang.


Fakta

Forfatter: Jussi Adler Olsen

Antal sider: 496

Udgivelsesdato: 14/06/2019

Forlag: Politikens Forlag

Antal stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *