Spring til indhold

“Lær at styre dine tanker og følelser” af Lars Fomsgaard

Denne selvhjælpsbog beskriver enkle teknikker, man kan benytte til at ændre de følelser og reaktioner, som man selv mener er uhensigtsmæssige. Metoderne kan udføres af alle. De har en revolutionerende effekt og kan modvirke stress, angst, fobier, depression og andre invaliderende tilstande.

Bogen bygger på det sidste nye inden for hjerneforskning og indeholder anvisninger og links til hjernetræningsøvelser, som man selv kan udføre.


Anmeldelse

“Lær at styre dine tanker og følelser” er en selvhjælpsbog, som er letlæselig og med en række øvelser, man selv kan lave derhjemme, som skal hjælpe en med at få kontrol over ens følelser og tanker. Umiddelbart lyder det rigtig fint, og jeg var bestemt interesseret, for det er jo både relevant og konkret at kunne.

Bogen har desværre delt mig i to. Den ene del, som jeg er ganske tilfreds med, er al det videnskabelige. Det er viden om hjernen og øvelserne, som jeg synes bliver formidlet rigtig fint med god brug af billeder, eksempler og billedsprog. Der bliver henvist til diverse kilder og det spiller egentlig bare rigtig fint, og er nok særligt velegnet til dem, der ikke er interesseret i tungere videnskabelige artikler, men som gerne vil arbejde med deres psyke.  

Den del, som jeg desværre finder mindre optimal og relevant, er alt det personlige. Det skal også siges, at dette er min første selvhjælpsbog, så måske er jeg bare ikke vant til den genre, og det skal “Lær at styre dine tanker og følelser” selvfølgelig ikke klandres for. Dog følte jeg, at jeg som læser blev forstyrret af personlige holdninger og anekdoter. Jeg kan sagtens forstå formålet med at opmuntre læseren, men jeg følte mig oftere talt ned til end opmuntret, med kommentarer og sidebemærkninger, som distraherede mig fra bogens hovedpointer. 

Alt i alt er det en fin bog, men jeg fik desværre ikke det ud af den, som jeg havde forventet. Øvelserne og turen ind i hjernen trækker bestemt bogen op, så vi lander på 3/6 stjerner.

Tak til Lars Fomsgaard for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Lars Fomsgaard

Forlag: Brug Hjernen Bedre

Udgivelsesdato: 11/04/2023

Antal sider: 268 sider

Antal stjerner: 3/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *