Spring til indhold

“Juleponyen Lille Klokke – Miraklet på Nordpolen” af Annette Moser

En magisk historie om en lille ponys store juleønske.

Ponyen Lille Klokke vokser op på Nordpolen i den tro, at han er et rensdyr. Og da Julemanden søger nye rensdyr til at trække sin kane, vil Lille Klokke helt bestemt være med! Men kan ponyen mon lære at flyve inden juleaften, hvor den store rejse begynder?


Anmeldelse

Jeg har læst denne søde og hjertevarme historie for mine bonusbørn, hvor vi har læst et kapitel hver aften. En børnebog, hvor der er flere lag, og hvor den så fint viser, at man sagtens kan have søskende og forældre, der ikke er biologiske, men at det ikke ændrer på, at det er ens familie.

Den er tænkt som en hyggelig decemberbog med nedtælling til juleaften, men da mine bonusbørn kun er hos os halvdelen af tiden, har det taget lidt længere tid at læse bogen. Det er dog en bog, som både jeg og ikke mindst børnene har nydt, og jeg syntes specielt, at det var skønt at læse en julebog for dem, hvor der var lidt mere tekst på.

Der er dog nogle rigtig fine illustrationer i bogen, og det var helt sikkert også dem, som børnene blev mest draget af, når vi skiftede side. Jeg er selv ret vild med illustrationerne, og den måde historiens elementer er tegnet på. Det er i hvert fald den måde, jeg selv foretrækker det på og i nogle tilfælde vælger bøger ud fra.

Der er rigtig mange underliggende emner, som bliver taget op undervejs i bogen, som er gode samtaleemner med ens børn. Lille Klokke kommer nemlig igennem lidt af hvert i denne søde julehistorie, hvor han både føler sig udenfor, forrådt og anderledes, men det bliver der taget rigtig fint hånd om i bogen. Det her er en oplagt julebog, man kan læse igen hvert år, da børnene forstår mere og mere af historien, jo ældre de bliver.

Tak til forlaget Turbine for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Annette Moser

Antal sider: 127

Udgivelsesdato: 26/10/2023

Forlag:Turbine

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *