Spring til indhold

“Ísliljas fortælling” af Sidsel Katrine Slej

Resume

Íslilja Ásmundsdatter er en af Asgårds bedste krigere. Hun er modig, skarpsindig og mestrer sit sværd til perfektion. Viger ikke tilbage for selv den farligste mission. For som kriger gør hun hvad hun er bedst til. Hun kæmper. Hun lever. Er fri. Men forude venter et bur; et arrangeret ægteskab. En alliance der er tvingende nødvendig da hendes familie står på kanten af den blodigste fejde nogensinde imod den mægtige Vølsungeslægt. Íslilja ved godt hvad hun bør gøre; opgive sin frihed og sit kald for sin familie. Men det strider imod hele hendes væsen. Så i stedet gør hun det hun er bedst til. Hun kaster sig ud på mission. Den farligste og mest risikable nogensinde. Íslilja har alt at tabe. Sin familie, sit hjem, sit liv. Selv det hun mindst venter … sit hjerte. Og så endda til den helt forkerte.

Anmeldelse

Jeg er virkelig KÆMPE fan af ‘Asgårds døtre’ serien, og selvom jeg ikke har givet ‘Ísliljas fortælling’ ligeså mange stjerner som de foregående to, betyder det ikke, at jeg ikke var vild med den. Vi kender jo Íslilja fra de to første bøger, og jeg syntes derfor også, jeg havde en nogen lunde føling med hende. Jeg kom tættere på hende her, og jeg kan godt forstå, at det med et arrangeret ægteskab løber koldt ned af ryggen, da det er noget de færreste ønsker, og slet ikke en, der har et ønske om at være så fri, som hun har.

Hendes familie er dog også ret forstående og der går alligevel lidt tid, før de begynder at presse mere på og gerne vil have, at hun dropper missionerne og får mødt sin kommende mand. Det er hun dog på ingen måder interesseret i, så hun forsøger også at trække den så længe som muligt og tage på en sidste farlig mission, inden hun mister sin frihed.

Efter hun har været afsted på sin mission, er hun dog i vildrede omkring sine følelser, da hun har fået følelser for en anden. Der kommer et vendepunkt i historien, som jeg syntes kom alt for tidligt, og jeg ville have ønsket, at der var gået længere tid, før det skete, da fortællingen bagefter egentlig er ret lang, og selvom der sker en masse i bogen, så mistede den alligevel lidt spænding der.

Jeg var dog opslugt af historien fra første side til sidste, og det kriblede helt i fingrene, da jeg fik den, så jeg kastede mig også over den, med det samme. Der er ingen tvivl om, at Sidsel Katrine Slej er en dygtig dansk forfatter med hendes indledende skrivestil, og jeg glæder mig til at læse videre på serien!

Tak til Sidsel Katrine Slej for anmeldereksemplaret. 

Fakta

Forfatter: Sidsel Katrine Slej

Forlag: Tellerup

Udgivelsesdato: 07 april 2022

Antal sider: 356

Antal stjerner: 5/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *