Spring til indhold

“Iltjagt 2 – Hemmeligheder” af Nicole Boyle Rødtnes 

HVAD ER DU VILLIG TIL AT SÆLGE, HVIS DIT LIV STÅR PÅ SPIL? 

I en dyster fremtid koster hvert åndedrag penge. Kun de rige har råd til kvalitetsilt. De fattige må nøjes med dårligere ilt, der langsomt gør dem syge.  

Liam har fået en læreplads som iltreparatør. Han tror, hans lykke er gjort. Men hans læremester har en dyster hemmelighed, og pludselig er Liam fanget i et farligt bedrag. Og da Alex opdager, hvad han laver, står hun over for et forfærdeligt valg. Skal hun beskytte sig selv eller sin bror? 

HEMMELIGHEDER er anden bog i serien ILTJAGT. Næste bog er på vej! 


Anmeldelse

I andet bind i “Iltjagt” har Liam fået en læreplads, som kan få ham og hans søster Alex ud a fattigdommen, hvis han spiller sine kort rigtigt. Dog har hans læremester ugler i mosen, og gennem sit arbejde for politiet, opdager Alex det, og hurtigt starter en konflikt om, hvor langt man kan gå for at beskytte sin familie. 

Universet i “Iltjagt” bliver endnu mere udfoldet i to’eren, og det skarpe niveau bliver ligeledes fastholdt. Hvor den første bog fokuserede på ilt som et handelsmiddel, så tager bog to niveauet et hak op, og finder et kropsligt fokus, som måske kan være mere eller mindre sværere for børn at forstå, fordi nu nærmer vi os virkeligheden. På en bog er både Liam og Alex også vokset, nu hvor de har fået penge og ansvar, som de for alt i verden ikke vil miste.  

Jeg er utrolig spændt på de næste par bøger, for der er sat mange fisk i vandet og jeg tør ikke spå, hvilke motiver de forskellige nye karakterer har. Historien er også blevet mere ulækker og dystopisk, men samtidig slugte jeg bogen, og glæder mig til mere, for jeg er begyndt at få abstinenser. Selvom den første bog var utrolig god, så var bog to FANTASTISK!  

Jeg kan ikke forudse Alex og Liams skæbne, ej heller hvor meget mørkere den verden de lever i kan blive, men jeg ved at jeg glæder mig til næste bog, for det her er en af de stærkeste dystopiske fortællinger for unge jeg nogensinde har læst. “Iltjagt 2 – Hemmeligheder” får 6/6 stjerner.  

Tak til forlaget Alvilda for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

Antal sider: 160

Udgivelsesdato: 01/11/2022

Forlag: Alvilda

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *