Spring til indhold

“I skyggen af Udgårdsø” Af C. C. Thybro 

Adam Winther er efter sigende manden som kan finde alt. Men da han bliver hyret til at finde en forsvunden gruppe unge på øen Udgårdsø, bliver hans evner sat på prøve.   

Men det eneste, han finder, er et tabt kamera med en grynet optagelse. 

Rosemarie Udgaard har altid drømt om at komme væk, men inden hun rejser, vil hun til bunds i mysteriet om øens forsvundne. Der er bare det problem, at ingen tør bryde tavsheden. 

Mosemanden tager nemlig efter sigende dem, der stiller for mange spørgsmål, og gennem årene er øboerne blevet gode til at ignorere mørket, der har fortættet sig og ligger som tæt tåge om øen. 

Omstændighederne får det umage par til at slå sig sammen om at løse mysteriet, men for hvert skridt, de kommer tættere på sandheden, træder skyggerne dem i hælene, og det bliver mere og mere usikkert, om de nogensinde vil komme af øen i live. 


Anmeldelse

“I skyggen af Udgårdsø” af C.C. Thybro er en dybt fascinerende og veludført slowburn gyserroman, der kaster læseren ind i et dystert og dragende univers, hvor mystik, spænding og familiesorg flettes elegant sammen. Derudover bringer bogen en stolt præsentation af LGBTQ+ og mental sundhed.

Historien følger Adam Winther, en mand med ry for at kunne finde alt, der hyres til at finde en forsvunden gruppe unge på øen Udgårdsø. Men det, han finder, er langt mere end han havde regnet med. Sammen med Rosemarie Udgaard begynder han at grave dybere ned i mysteriet om øens forsvundne, men de opdager snart, at sandheden er langt mere skræmmende end de havde forestillet sig. 

Thybro formår at skabe en utroligt velskrevet og redigeret fortælling, der holder et fantastisk spændingsniveau gennem mere end 600 sider. Hun formår at holde fokus på hovedproblemet – de forsvundne mennesker – samtidig med at hun præsenterer os for en kompleks og detaljeret verden. 

Romanen er fyldt med karakterer, der står knivskarpt og virkelig trækker os ind i historien. Rosemarie, Adam og Runa er alle veludviklede og interessante karakterer, der bidrager til at skabe en dybdegående og engagerende fortælling. Ligeledes er Thybro ikke bange for at have grå og mørke karakterer, hvis handlinger synes hadske eller uberettigede. Ydermere er der en dyster og klaustrofobisk atmosfære, der siver ud af hver eneste side. Fra det øjeblik man åbner bogen, føler man sig suget ind i øens mørke og tågede univers, hvor intet er som det ser ud til at være. 

Jeg vil gerne stå ved, at jeg har noget bias overfor gyserhistorier sat i Danmark. Jeg synes det kan være svært at skabe en dyster stemning, men Thybro formår virkelig at skabe sin helt egen verden i Udgårdsø, der bådes føles velkendt og fremmed. Historien fortælles gennem forskellige tidslinjer og fortællere, hvilket kræver lidt ekstra opmærksomhed fra læserens side i starten. Men med hjælp fra datoer ved kapitlernes start og et persongalleri forrest i bogen, bliver det hurtigt nemmere at holde styr på handlingen.  

Til slut sidder jeg tilbage med en fantastisk oplevelse og en masse spørgsmål, som jeg glæder mig til at få svaret i de næste bøger. Jeg glæder mig utroligt meget til næste bog, fordi jeg har en antagelse om, hvilket næste problem der skal løses, men jeg samtidig føler mig utrolig pirret over, hvilke konkrete problemer der dukker op og hvordan de skal løses. 

Alt i alt er “I skyggen af Udgårdsø” en fremragende roman, der både underholder og udfordrer læseren. Thybro formår at skabe en historie, der ikke kun er spændende og velskrevet, men som også rummer mange lag med mulighed for fordybelse. Jeg kan kun anbefale denne bog til enhver, der elsker en god spændingsfortælling, som har savnet et stort univers og som bare elsker lækre bøger. 6/6 stjerner.  

Tak til C.C. Thybro og Read.Die.Repeat for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: C.C. Thybro

Antal sider: 600

Udgivelsesdato: 13/11/2023

Forlag: Read.Die.Repeat

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *