Spring til indhold

“I ly af natten” af Tessa Dare

Velkommen til Spindle Cove, en by fuld af kvinder, der nyder roen og den friske luft. Kvinder fra pæne familier, som enten er for generte eller for optagede af de forkerte mænd. Kvinder, der er blevet skuffet, og kvinder, der har brug for lidt fred.

For Susanna Finch er livet i byen alt, hun kunne ønske sig: ingen mænd eller andre distraktioner i sigte … Indtil Bramwell, den nye Jarl af Rycliff, dukker op for at etablere en milits i den lille by. Susanna ser sit paradis forsvinde som dug for solen og beslutter sig for, at ingen mand skal ødelægge alt det, hun elsker.

Kan de to brushoveder finde en løsning? Kan de måske endda finde hinanden?


Anmeldelse

Jeg har længe gerne ville læse noget af Tessa Dare, og jeg elsker i forvejen at læse bøger fra den tidsalder, som de her bøger foregår i. Vi træder ind i et samfund, der er styret af kvinder, og det er faktisk et nyt take på 1800-tallets romantiske England, så det var forfriskende. Jeg ved ikke, om jeg helt ville syntes, det er realistisk at det kunne være sket dengang, men nu er disse historier jo også opdigtede.

I den her bog følger vi Susanna, som har sat sig for at kæmpe for kvinders sundhed, så der er et ugeskema, kvinderne følger hver uge, hvor de også lærer at stå på egne ben, da der både er skudetræning en dag, badetid en anden dag, vandretur en tredje dag osv. Spindle Cove er et tilflugtssted for kvinder, hvor de kan være i fred fra mænd og få lov til at være sig selv og komme ovenpå sygdom.

Det kommer Bramwell dog og forpurrer, og så er der ellers gang i den ellers så fredelige landsby. Det er den klassiske drama mellem de to hovedpersoner, der starter med at kæmpe mod hinanden, men ender med ikke at kunne modstå hinanden, så lige den del var ikke så overraskende. Til gengæld var jeg ret vild med historien, som både indeholdt forældresvigt, ekstreme helbredelsesmetoder og hvordan man får skabt sig en anden fremtid, når man ikke kan få den fremtid, man ønsker at få.

Jeg syntes, det var helt vildt hyggeligt at komme så tæt på alle personerne i den lille landsby, og jeg følte mig meget hurtigt integreret med byen. Der er også en del humor og drama til stede, og jeg havde flere gange, hvor jeg sad og grinte voldsomt undervejs, så hvis du ikke har læst den endnu, så kast den endelig ud i den!

Tak til forlaget Flamingo for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Tessa Dare

Antal sider: 462

Udgivelsesdato: 02/02/2023

Forlag: Flamingo

Stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *