Spring til indhold

“Holms airfryer 4ever” af Claus Holm

Tv-kokken Claus Holm var en af de første, der tog airfryeren til sig i Danmark, og det blev til en særdeles hed omfavnelse: Claus ELSKER sin airfryer og bruger den dagligt – hjemme på Fyn, når han laver mad til sine kone Anne, og når han kører rundt i landet med sin foodtruck og laver mad til os andre. I “Holms airfryer 4ever” deler kokken rundhåndet ud af tips og tricks og giver opskrifter til alt fra hverdagsretter, man aldrig får nok af, uovertrufne grønsagsretter, kager og brød, der kan laves i en ruf, til retter, du ikke anede, man kunne lave i en airfryer. ’’I mit køkken kan alt lade sig gøre.’’, som Claus Holm siger. ”Bare du gør det med kærlighed.” Claus Holm er uddannet kok, foredragsholder og kogebogsforfatter. Han har lavet mad til H. M. Dronning Margrethe, kæmpet og fået stjerner til sin restaurant, arbejdet i et køkken i Cairo og i Zürich, er kendt fra TV som kok i fx Go’morgen Danmark og har udviklet sit eget kvalitetskøkkengrej, bl.a.  en airfryer. 


Anmeldelse

Som en der absolut elsker sin Airfryer, men konstant er bange for ikke at få brugt den nok, så tænkte jeg at Holms kogebog måtte være guds gave til nye Airfryer-brugere. For det er virkelig mit indtryk, at Claus Holm forstår at bruge airfryeren til det maksimale. Og det gør han virkelig i hans kogebog!  

Bogen består af kapitlerne “Hverdagsretter er livretter”, “Junk på Holmsk”, “Listige madpakker”, “Grønt – solo eller som plus one”, “Det kan man da ikk’ – eller kan man?”, “Brød, kager og desserter”, “Nyt liv til gamle rester”, “Chutneys og dyppelser” og “Lidt praktisk om airfryeren”. Titlerne spræller af personlighed, men det er også et valg at gå uden om standardindekseringen for kogebøger.  

For mig er det her ikke en kogebog der kun giver mig nye opskrifter eller udfordrer mig, men derimod mere en anvendelig manuel til, hvordan alverdens retter skal tilberedes i en airfryer. Og så alligevel ikke, for kokken Holm dukker op i opskrifter som “Asiatisk flæsk”, “Bagt kål i kærnemælk” og “BBQ-sild”. Bogen veksler meget mellem klassiske opskrifter, Holms take på noget, og småtterier, som jeg måske ikke havde brugt min airfryer til, men bogen hedder jo “Holms airfryer 4ever”, så selvfølgelig skal de med.  

Opskrifterne er generelt nemme og til at gå til, men generelt måtte der gerne være kredset om bogen mere. Jeg mangler både info om, hvor mange personer en opskrift rækker til, måske en tidsangivelse, og så er der ingen indholdsfortegnelse, hvilket ellers burde være et fast element i en kogebog.  

“Holms airfryer 4ever” får 4/6 stjerner fordi det er en alsidig kogebog, der virkelig maximere, hvordan man kan anvende sin airfryer. Dog savner jeg finesse og kærlighed til den fysiske bog, for der mangler på detaljen. Anbefales til airfryer-begyndere, som dog godt kan lave mad, fordi det er man nødt til at skulle kunne, for at afkode opskrifterne.  

Tak til forlaget Gutkind for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Claus Holm

Antal sider: 222

Udgivelsesdato: 03/11/2023

Forlag: Gutkind

Stjerner: 4/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *