Spring til indhold

“Heart bones” af Colleen Hoover

De eneste to ting, som Beyah Grim har fået af sine forældre er at blive født og et rimelig ærgerligt navn. Med sin jernvilje har Beyah fundet sin vej i livet og er nu på vej mod en bedre tilværelse.

Men et uforudset dødsfald tvinger hende til Texas, hvor hun må bo hos sin far, som hun knapt nok kender. Beyahs plan er at holde lav profil, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele.

Umiddelbart har Samson og Beyah intet til fælles. Hun kommer fra fattigdom og misrøgt, han fra en familie med rigdom og privilegier. Men én ting har de til fælles: De tiltrækkes af triste ting og af hinanden. Deres forbindelse er øjeblikkelig og gensidig, men de er enige om, at dette kun skal være en uskyldig sommerflirt. Hvad Beyah dog ikke kan forudse, er, at hendes hjerte hvirvles ud i et stormvejr af enorme dimensioner.


Anmeldelse

Av for en omgang, Colleen Hoover kaster os ud i denne gang. ’Heart Bones’ gør virkelig indtryk lige fra første side, hvor vi starter med at finde ud af, at Beyah har mistet sin mor, og selvom det i de fleste tilfælde kan være næsten knusende, så har Beyah været vant til at klare sig selv længe, da hendes mor har været utilregnelig, for at sige det mildt.

Det er også en svær og voldsom start på historien, da vi bliver konfronteret med svigt og stofmisbrug fra Beyahs mor. Det er et emne, som ramte mig hårdt, og som gav mig kæmpe medfølelse med Beyah, der virkelig ikke har haft et nemt liv. Og selv da hun mister sin mor, stopper modgangen ikke. Hun bliver bare ved igen og igen at blive ramt af modgang, så sympatien for hende voksede kun, jo længere tid jeg fulgte hende.

Da vi bliver præsenteret for Samson, fremstår han utrolig hemmelighedsfuld og mystisk. Det fortsætter egentlig næsten hele vejen gennem bogen, og flere gange kunne jeg godt undrer mig over, at selv hans nærmeste ven ikke kendte ham særlig godt. Da man hen i mod slutningen så bliver bombarderet med en masse oplysninger på en gang, kunne det godt undre mig, at han kunne komme så langt overfor sin omgangskreds, uden at nogen rigtig stillede spørgsmål.

Beyah bærer også rundt på en masse afsavn og en svigtfølelse overfor sin far, som hun har haft meget begrænset kontakt til gennem sit liv, og da hun endelig får en hverdag med ham, tager det hende lang tid at åbne op, da hendes stolthed er så stor, fordi hun har været vant til at klare sig selv. Derfor skal han heller ikke have æren for nogle af hendes bedrifter. Jeg synes dog det er vildt, at han ikke konfronterer hende noget mere, da hun dumper ind i hans liv og hverdag.

Der er virkelig mange emner, vi kommer omkring i ’Heart Bones’, og jeg blev på alle måder ramt af historien, som fik mig til at få helt ondt indeni. Mit hjerte gjorde i hvert fald ondt flere gange undervejs, og et eller andet sted passer det jo meget godt sammen med titlen på bogen. Vær klar til at blive ramt i hjertet af den her historie!

Tak til forlaget Lindhardt og Ringhof for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Colleen Hoover

Antal sider: 288

Udgivelsesdato: 01/02/2023

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *