Spring til indhold

“Grøn kærlighed” af Thomas Herman

Grøn grundbog uden dogmer eller dagsordener 
 
Grøn kærlighed byder på en bred vifte af grønne retter, som er en fast bestanddel af kokken Thomas Hermans eget køkken, og som nu kan være med til at give dig, din familie og venner et større og mere varieret udvalg af lækkert grønt på tallerkenen. 
 
Bogen indeholder over 100 opskrifter på retter, der kan spises for sig, flere sammen eller til fisk eller kød. Her er inspiration fra hele verden, mens de danske grønne klassikere også holdes i hævd. Retterne er enkle at lave, og indimellem er det befriende tilladt at bruge smør, fløde, parmesan eller røget bacon for at dyrke smagen. Kort sagt: Grønt uden dogmer eller dagsordener, som Thomas Herman selv elsker det. 
 
Grøn kærlighed er en hyldest til det grønne hverdags- og gæstekøkken. En grøn grundbog, der vil gøre din tallerken mere grøn – ikke af pligt, men fordi det smager godt. 


Anmeldelse

“Grøn Kærlighed” er den ultimative kogebog skabt til æstetikeren og kokken der sætter pris på de fineste råvarer. Denne bog adskiller sig fra traditionelle kogebøger ved ikke at være opdelt i specifikke retter, men derimod i tilberedningen af enkelte grøntsager i harmonisk samspil. 

Thomas Herman præsenterer en lang række grøntsager, der for mig vækker minder om vinter og efterår, men trods deres robuste karakter er retterne lette og luftige. Bogen hylder sæsonens skiften, og retterne afspejler dette med deres friskhed og tilgængelighed. Opskrifterne er enkle og overkommelige, og selvom det grønne fylder, så gøres der plads til brugen af smør, fløde, parmesan eller røget bacon for at forstærke smagsoplevelsen. Hver grøntsag introduceres individuelt, efterfulgt af en liste over opskrifter, der præsenteres senere i bogen. 

Min største hæmsko ved kogebogen er at jeg selv skal differentiere mellem, hvilke retter er til hovedretter og hvilke er til mindre retter. Mange af retterne kan nydes som hovedmåltider, udelukkende bestående af grøntsager, men der er også mulighed for at supplere med kød eller fisk efter behov og ønske. Derudover synes jeg det er svært at placere, hvilket niveau kogebogen henvender sig til. Jeg føler ikke opskrifterne er synderligt svære, hvis man er vant til at begå sig i et køkken, men at sammensætte retter var for mig svært. 

“Grøn Kærlighed” er en hyldest til det grønne køkken, både til hverdagsbrug og til gæster. De fleste opskrifter er økonomiske og spænder fra hjertelige gryderetter til delikate småretter. Tag springet og lad dig fordybe i denne grønne bibel, der vil forvandle din tallerken til en grøn oase – ikke af nødvendighed, men fordi det simpelthen smager fantastisk. 

Dog skal det bemærkes at dette ikke er kogebogen for den der blot ønsker vegetariske retter uden så meget omtanke bag. “Grøn Kærlighed” kræver tid og omtanke, men belønner dig med uforglemmelige smagsoplevelser.  “Grøn Kærlighed” får 4.5/6 stjerner. 

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Thomas Herman

Antal sider: 296

Udgivelsesdato: 21/09/2023

Forlag: Politikens Forlag

Stjerner: 4.5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *