Spring til indhold

“Grænsen til Trafallas – Del 3: den sidste alliance” af Julie M. Day

I håbet om at få Zachos tilbage er Grace rejst til Nord, men hendes prøvelser er kun lige begyndt. Krigen nærmere sig, alliancer må indgås, fjenden bliver stærkere, og hemmeligheder afsløres med sønderrivende konsekvenser. Intet er som det ser ud, og en lykkelig slutning er meget langt borte.  


Anmeldelse

Sjældent har mit hjerte lidt så store følelser som det har gjort igennem slutningen på ’Grænsen til Trafallas’. Der har været op- og nedture, forelskelser, sorger og humor på højt plan. At læse den sidste bog i serien har været som at tage afsked med en kær ven, som man ikke rigtig har været klar til at sige farvel til.  

I serien er der skabt et eminent flot univers, som for mange må være svært at holde styr på, men Julie M. Day formår at holde kursen lige og guide sine læsere rundt til UG. Karakterne kommer ned op et helt nyt plan og selvom de længe har føltes som familie for en, så gør Julie M. Day dem endnu mere personlige, selvom det knap nok burde havde været muligt. Plottet udvikler sig i et flot tempo og holder en fanget uden at man som læser føler at fortællingen bliver skyndet igennem.  

Som sidste bog i en serie er det altid spændende om forfatteren formår at føre hele serien i hus og om alle plothuller bliver lukket. Og om denne forfatter ikke har formået at gøre dette! Serien slutter med et brag af en fortælling som både mætter ens fantasiappetit og gør en sulten på mere. Det er en formidabel evne at have og der er i hvert fald blevet sat en høj standard for Julie M. Days fremtidige bøger.  

Selvom denne anmeldelse kun skal omhandle den sidste bog i serien, så er det værd at gøre opmærksom på at hele serien står til 6 stjerner og er bestemt værd at læse. ’Den sidste alliance’ er et pragteksemplar på en afslutning på en fantasy serie, måske endda for alle genre. Den er underholdende, spændende og et fantastisk bud på årets julegave.  


Fakta

Forfatter: Julie M. Day

Antal sider: 564

Udgivelsesdato: 22/08/2019

Forlag: Leatherbound

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *