Spring til indhold

“Grænsen til Trafallas – del 2: Skyggen fra nord” af Julie M. Day

Grace er blevet forvist fra Trafallas og er sendt tilbage til menneskernes verden. Her forsøger hun at samle stumperne fra sit gamle liv, mens minderne om Trafallas spøger i hendes hoved. Faren er dog ikke drevet over og pludselig er det farligere at være i menneskenes verden end i Trafallas.  


Anmeldelse

Anmeldelsen af ’Grænsen til Trafallas – Del 2’ har været længe undervejs. Ikke fordi at bogen var kedelig eller langtrukken; tværtimod! Julie M. Days skriveevner har virkelig nået nye højder, fordi jeg har været nødt til at lægge bogen fra mig hver tredje linje, fordi at universet simpelthen har været så fantastisk at jeg blev nødt til at blive i øjeblikket, bare et sekund længere. 

Man siger at 2’eren sjældent kan overgå 1’eteren, men der forekommer tæt løb hos ’Grænsen til Trafallas’. Del 2 fortsætter historien på en måde, som både fastholder læseren i sin spænding og giver en sommerfugle i maven, når romancen mellem Grace og Zachos blusser op. Faktisk føles det ikke som om at man læser den næste bog i serien; man kunne lige så godt have vendt den næste side i den første bog og bare fortsat, så sammenhængene er bøgerne skrevet.  

Forholdene mellem de forskellige karakterer er virkelig også blevet bedre og meget mere intime for læseren, hvilket helt klart er et plus point. Det giver også betydeligt mere mening, nogle af de valg karakterne træffer, end i bog et. Det gør det også mere spændene at man nu kender sine karakterer og man kan gisne med om hvad de nu har tænkt sig at gøre.  

Man kan til slut vist nok også kalde ’Grænsen til Trafallas’ for en episk fantasy historie. For der kommer et punkt i bog to, hvor alt ynder fred og idyl og når det kommer til fantasy, så betyder det at der kommer et kæmpe plot twist lige om lidt. Det gjorde der så sandelig også! Noget som kun gjorde bogen endnu bedre. 

Til slut er der intet andet at sige end: læs, læs, læs! Tag med til Trafallas, nyd de virkelige specielle madvarer og drikke, det skøre sprog, de anderledes traditioner, det søde High School Sweethearts forhold mellem Grace og Zackos og kampen mellem fjender og venner.  


Fakta

Forfatter: Julie M. Day

Antal sider: 625

Udgivelsesdato: 04/02/2019

Forlag: Leatherbound

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *