Spring til indhold

“Grænsen til Trafallas – del 1: Den halves arv” af Julie M. Day

Da Grace stifter bekendtskab med en gammel skriftrulle og der pludselig dukker en fremmed mand op i byen, er hun ikke i tvivl. Han leder efter hende og hun ved ikke hvorfor. Hurtigt bliver Grace viklet ind i en ældgammel fejde mellem godt og ondt. Hun er stærkt ønsket af nogen i det magiske land Trafallas, mens andre helst ser at hun forsvandt for altid. Men hvem kan Grace stole på? 


Anmeldelse

Det er lang tid siden at jeg have været så positivt overrasket over en bog. Jeg tror faktisk at sidst var i 2014 hvor jeg modtog ”Ready Player One” i gave, en bog som jeg ellers aldrig havde valgt. Ligesom den, så gjorde ’Grænsen til Trafallas – Del 1: Den halves arv’ et stort indtryk på mig, specielt fordi jeg aldrig selv ville have valgt den. Jeg må ærligt indrømme at den gjorde mine fordomme til skamme.  

Det som gjorde historien så fin, er at plottet og karaktererne er så gennemførte. Det er svært at finde huller eller løse tråde i teksten. Ingen af delene var dog hverken nyt eller videre originalt, men det som gør bogen bedre er at Julie M. Day formår at sætte sit helt eget præg på historien, både sprogligt, men også plotmæssigt. Faktisk så minder bogen en smule om Tolkien og ’Ringenes Herre’.  Man kan dog godt mærke at det er en debutbog, men den ligger dog i den så høje ende af skalaen at man måske allerede kan begynde at spå om hvordan ’Grænsen til Trafallas – Del 2” kan blive.  

Den eneste ting som er tvetydig, kommer også helt an på læseren. Julie M. Day bruger et utal af udråbstegn. For nogle kan det ødelægge nogle scenarier i bogen, fordi det kan være lidt overflødigt. Men hvis du er ung og action søgende, så bliver det jo kun federe af at der altid er i gang i historien og man ikke støder på en kedelig sætning, som man bestemt ikke gør hos Julie M. Day! 

’Grænsen til Trafallas – Del 1: Den halves arv’ får 6 stjerner fordi den er et brag af en fantasy bog, godt spækket med hemmeligheder og action, samt med skønne undertoner af Tolkien.  


Fakta

Forfatter: Julie M. Day.

Antal sider: 466

Udgivelsesdato: 17/08/17

Forlag: Leatherbound

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *