Spring til indhold

“Genvejen” af Daniel Henriksen

En genvej leder en gruppe unge ind på en sær, gammel kirkegård en sen sommeraften, og mens mørket falder på og skyggerne synes mere levende, ændrer alt sig, og et mareridt folder sig ud.  

‘Genvejen’ er en stemningsfuld gyser om forskellighed, mangel på trygge rammer, forelskelse og om det, der måske gemmer sig i skyggerne, når fantasien leger med, og det, der måske er virkeligt i al sin rædsel. 


Anmeldelse 

Jeg startede min spæde gyserlæsning som ung med at låne et yderst ulækkert eksemplar af Stephen Kings “Dyrekirkegården”, hvor bogen beskrivelser og selve lugten fra bogen gav mig dyb kvalme. Jeg blev aldrig færdig med den, og der gik lang tid før jeg rigtig tog gysergenren op igen. Var jeg begyndt med en bog som “Genvejen” er jeg sikker på, at jeg tidligere havde fundet ned ad gysets stier, fremfor at forsøge at indhente en masse nu. 

“Genvejen” er en klassisk gyserhistorie på den helt rigtige måde. Den tager fat i mange elementer som man kender (Vennegruppe, mørke skove og kirkegårde, uansvarlige forældre), men alligevel fremstår den ikke som en kopi af andre værker, men trækker derimod læseren dybt ind i fortællingen, som ikke er svær at læse. Man kan mærke frygten for det ukendte, det omsorgssvigt som nogle af karakterne har med i bagagen, og selvom man prøver at rationalisere plottet sammen med personerne, så er det overnaturlige hele tiden til stede.  

Jeg må hånden på hjerte indrømme, at jeg ikke aner om man stadig fortæller spøgelseshistorier (enten om lejrbålet eller ej), men jeg håber at det stadig sker for de nye generationer, eller også at de blot får læst “Genvejen”, fordi det var en helt fantastisk fornemmelse at blive fanget af den spøgelseshistorie som starter bogen ud. Jeg kunne ikke lade vær med at pløje mig igennem bogen, fordi historien aldrig slap mig. Jeg var ude i skoven med de andre, og der var hele tiden nogen i nærheden af os. 

“Genvejen” har ikke et forfærdeligt højt lixtal, men den er så utrolig velskreven, at jeg synes den både kan læses af voksne og unge. Daniel Henriksen formår at give os præcis nok til at vores fantasi får frit spil, mens han stadig holder fast i plottet og guider os videre i fortællingen. Jeg kan både se “Genvejen” være en fantastisk højtlæsningsbog, men lige så meget en bog en præ-teenager havde gemt under madrassen og læste om aftenen. Af 130 sider at være, så tog den fusen på mig og jeg havde slet ikke forventet at jeg vil blive SÅ glad for bogen. 

“Genvejen” får 6 stjerner fordi jeg var dybt investeret i historien fra det øjeblik hovedpersonerne begyndte på deres spøgelseshistorie, som flettede sig fantastisk ind i plottet af selve bogen. Den var underholdende, klassisk, men så utrolig velskreven, at jeg helt bestemt vil vende tilbage til den, når jeg trænger til et godt gys.  

Tak til 2 Feet Entertainment for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Daniel Henriksen

Antal sider: 130

Udgivelsesdato: 24/08/2021

Forlag: 2 Feet Entertainment

Antal stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *