Spring til indhold

“Forbrændt” af Jennifer L. Armentrout

Den charmerende festpige Andrea Walters, med det vilde røde hår, sprudler af liv. Men bag facaden skjuler hun en usikkerhed over sit udseende og manglende tro på, at hun kan træffe de rigtige beslutninger. Hendes familie tror i hvert fald ikke på det, især ikke efter hun har droppet lægestudiet. Andrea kæmper med angstanfald og selvmedicinerer med alkohol og sovepiller i en grad, så hun er ved at miste kontrollen. 

Tanner Hammond ved, hvad han vil. Han er brandmand og på vej til politiskolen. Han vil være betjent og en bedre betjent end sin far. Og så vil han have Andrea. Men Tanner har ry for at være en player, og det gør det bestemt ikke lettere at overbevise hende 

De fleste tror, at Andrea og Tanner kun har kendt hinanden et par år, men Andrea har været hemmeligt forelsket i Tanner i årevis. De to er konstant på kant og småskændes uophørligt. Men da deres venner Syd og Kyler inviterer dem med på ferie i en luksushytte, får de tid og mulighed for at komme tættere på hinanden. Og da de pludselig får et par dage alene, bliver der plads til, at tingene kan ændre sig – og måske udvikle sig. Men der er et problem: Tanner er slet ikke glad for Andreas forbrug af alkohol og piller – og det truer med at ødelægge den spirende forelskelse. 

Forbrændt er en klassisk Enemies-to-Lovers-romance om modet til at være ærlig, ikke mindst over for sig selv. Om at turde være anderledes og tro på fremtiden, selv når det ser svært ud. Bogen er andet bind i serien I følelsernes vold, men kan læses selvstændigt. 


Anmeldelse 

Jeg har altid elsket Enemies-to-Lover fortællinger, men jeg har samtidig en hård grænse for hvornår noget er romantisk versus grænseoverskridende adfærd, som jeg ikke ville tolerere i virkeligheden. Derfor var jeg meget spændt på “Forbrændt” fordi bagsideteksten lagde op til et ret uskyldigt forløb. Dog viste historien sig at være MARKANT mere sexet end jeg havde forventet, men holdt sig rigtig godt inden for de rammer jeg havde med. 

En af mine andre foretrukne aspekter ved Enemies-to-Lover historier er, hvis hovedkarakterne er ‘fanget’ således at de bliver tvunget til at snakke samme og blive forelsket. Med en hyttetur bliver den perfekte scene sat, hvor både Tanner og Andrea bliver tvunget til at interagere, men samtidig kan få hinanden på afstand. Ligeledes bliver vi givet nok kontekst i starten og løbende, til at man bare kan nyde at se romancen udfolde sig. Alle karakterne er dog ret unge, så deres handlinger er mere uovervejede end jeg ellers ville forvente, men det giver en charme og dynamik i fortællingen der ikke kan matches.  

“Forbrændt” løfter sig alligevel over andre historier for mig, da historien har en reel problemstilling at arbejde med i form af angst og alkoholisme. Det er både temaer som driver plottet frem, men mindst lige så meget bliver italesat og arbejdet med i historien, på et niveau jeg ikke havde forventet. Historien bliver ikke tynget ned af seriøsiteten, tværtimod. Man kommer ind på livet af alle karakterne, når de alle står i en så alvorlig situation, som at være vidne til en person der ikke kan kontrollere sig alkohol indtag og eventuelt gør skade på sig selv. 

Jeg var utrolig glad for “Forbrændt”, fordi den både var underholdende, sexet, men samtidig havde en ordentlig tyngde for en relativ kort bog. Karakterne var interessante, virkelige problemstillinger blev dybdegående bearbejdet og Jennifer L. Armentrout har forståelse for at ting virkelig tager tid. Jeg giver “Forbrændt” fem stjerner.  

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret. 


Fakta 

Forfatter: Jennifer L. Armentrout

Antal sider: 252

Udgivelsesdato: 31/10/2023

Forlag: Palatium Books

Stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *