Spring til indhold

“Flammen og Bølgen 3 – De sidste drager” af Sidsel Sander Mittet

Indlandsisens kollaps, undersøiske jordskred og en flodbølge, der udslettede den gamle verden. 
 
For de fleste i Øhavet er dette kun historie, men ikke for Mashal og Ignis.   
 
Efter at have reddet Sunniva, broens sagnomspundne dronning, har de begge fået adgang til kaosnettet og de traumatiske erindringer, der gemmer sig i dets dybder.  
 
Fanget i en ørkesløs venteposition i flygtningelejren på Hvide Pynt kæmper de med fordomme, forventninger og forræderi. Alt er tilsyneladende til salg og meget lidt er, hvad det giver sig ud for. 
 
Men der er håb. Måske vil Bølgen atter engang oversvømme Øhavet – spørgsmålet er blot, om det er en god ting? 
 
De sidste drager er tredje og sidste bog i den dystopiske trilogi “Flammen & Bølgen”.


Anmeldelse

“De sidste drager” af Sidsel Sander Mittet er tredje og sidste bog i “Flammen og Bølgen”-serien, en dystopisk klimafortælling. Generelt leverer serien en dybdegående og veludviklet fortælling, der fanger læseren fra start til slut. Sidsel Sander Mittet formår at skabe en verden, der føles autentisk og kompleks, hvilket skaber et levende og næsten tredimensionelt univers for læserne at fordybe sig i. 

Historiens styrke ligger ikke kun i dens episke skala, men også i karakterernes dybde og udvikling. Mashal og Ignis gennemgår markante forandringer, og læseren bliver investeret i deres skæbner og kampene, de står overfor. Denne binding mellem os og karakterer forstærker intensiteten af de skæbnesvangre øjeblikke og de afgørende kampe, der udspiller sig. Ligeledes er de andre karakterer stærkt skrevet og er bidragsydere til flere konflikter gennem bogen.  

Desuden imponerer Sidsel Sandet Mittet med at binde løse ender sammen og give mening til hver enkelt detalje i historien. Trods bogenes længde og de steder, hvor tempoet føles langsomt, formår forfatteren at belønne læseren med en overraskende og tilfredsstillende afslutning.  

“De sidste drager” formår derfor at være mere end blot en afslutning på en serie. Den er en triumf, der kombinerer dygtig fortællekunst, overraskende plot-twists og en engagerende verden, hvilket gør den til en uforglemmelig læseoplevelse for fans af fantasy og dystopiske romaner. 

En mere 2020-bog findes næppe, og det var utroligt spændende at læse en klimakontekst ind i en klassisk fortælling. Skrivestilen og karakterne sad lige i skabet, om end bogen var lidt lang. “De sidste drager” får 4/6 stjerner.  

Tak til forlaget Facet for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Sidsel Sander Mittet 

Antal sider: 504 

Udgivelsesdato: 30/08/2023 

Forlag: Facet 

Antal stjerner 4/6 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *