Spring til indhold

“Flammen og Bølgen 2 – Den sorte drage” af Sidsel Sander Mittet

Innovant-aspiranten Khalil, der nu går under navnet Mashal, og ildgøgleren Ignis er sammen endt på den sagnomspundne oprørsbase Broen. Men intet er, som de forventede. Mens Ignis både forsøger at håndtere søskendeskænderier og de forventninger, Broens befolkning har til hende, udforsker Mashal kaosnettets muligheder i et forsøg på at drukne længslen efter sit gamle, privilegerede liv. Snart dukker der nye udfordringer op, som får de to venners tidligere bekymringer til at virke som svage krusninger i vandet mod den sugende malstrøm, der trækker dem ind i både politiske, fysiske og mentale kampe på liv ogdød.

“Den sorte drage” er anden bog i den dystopiske trilogi Flammen & Bølgen.


Anmeldelse

Jeg havde virkelig set frem til anden bog i ’Flammen og Bølgen’-serien, da denne serie er det nærmeste jeg er kommet på at få genlevet, hvordan det var at læse Hunger Games og Divergent for første gang. Krig og politik i en fantastisk setting har altid været en af mine yndlingsgenrer at læse. Det som jeg faldt for i den første bog, var det dystopiske take og hvor meget klimaforandringer fyldte i fortællingen. Det synes jeg var en fantastisk tilgang til en fantasyfortælling, der alligevel bæger præg af 2022.

I bog 1 var der fart over feltet, hvor vi både fik introduceret verden, karaktererne og de problemer de stod over for. I bog 2 er der, hvis muligt, endnu mere fart over feltet! Her er action, fare på færde, liv der må ofres og missioner der skal fuldføres. Lige som jeg kan lide det. Det giver en fed stemning i fortællingen, at hele verden er i live og i gang, og at det ikke kun er vores karakterer der skal drive plottet videre i fortællingen, men at den verden som Sidsel Sander Mittet har skabt, der gør det af sig selv. Jeg kunne forestille mig, at hvis man er vild med worldbuilding, ville dette være serien lige for en.

Det eneste der trækker historien lidt ned, er at den er lidt svær at komme ind i igen. Jeg har ikke helt kunne sætte fingeren på, hvad der gør det, men det tog mig et par forsøg før jeg blev grebet af historien igen. Dog synes jeg at man skal gøre sig selv den tjeneste og læse videre, for historien bliver knaldgod når man lige kommer ind i rytmen. Ligeledes skulle jeg lige forbinde mig med karaktererne igen, men de er til gengæld nogle af de bedst beskrevet karakterer jeg har stødt på. Både Ignis og Mashal er stædige og er som hund og kat, men det giver en fin fremdrift i fortællingen, og en større perspektivering over de valg de hver især tager, når man har den anden som modvægt.

’Flammen og Bølgen 2 – Den sorte drage’ får 4 ud af 6 stjerner fordi det er en hæsblæsende, dystopisk fortælling med en fantastisk worldbuilding, men som er lidt svær at komme ind i. Den kan klart anbefales til fans af Hunger Games eller andre politiske krigsfortællinger.

Tak til forlaget Facet for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Sidsel Sander Mittet

Forlag: Facet

Udgivelsesdato: 08/03/2022

Antal sider: 466 sider

Antal stjerner: 4/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *