Spring til indhold

“Flammen og bølgen 1 – Den røde drage” af Sidsel Sander Mittet”

200 år efter Flodbølgen har lagt den kendte verden i ruiner, forsøger den unge ildgøgler Ignis at overleve i Øhavets sumpede ghettoer. Samtidig lever Innovant-aspiranten Khalil et roligt og sikkert liv bag Øhavets diger fyldt med undervisning, piger og computerspil. Ignis og Khalil kunne ikke være mere forskellige, alligevel er de bundet sammen af de mærkelige syner, der giver Ignis flammer og hjemsøger Khalils mareridt. 


Anmeldelse

’Den Røde Drage’ er første bind i en ny dystopisk trilogi fra Sidsel Sander Mittet, og fra bog 1 af, er der lagt godt op til familiedrama, venskaber der bliver sat på prøve og afsløring af hemmeligheder der har bragt godt og ondt med sig. Med andre ord bliver der lagt op til et brag af en dystopisk fortælling, og jeg kan allerede godt afsløre af bogen får 6 ud af 6 mulige stjerner. 

Vores to hovedpersoner, Ignis og Khalil, fremstår som to unge der virkelig kommer fra deres egen verden, både på godt og ondt. Ignis kæmper med et løfte til sin mor, mens hun samtidig forsøger at lade sine yngre familiemedlemmer nyde deres barndom og ungdom. Khalil er røvforkælet, ubehøvlet over for sine venner og tænker kun på at vinde den store Innovationskonkurrence, og om han skal date den rødhårede eller blonde pige der bliver ved med at flirte med ham. De er begge stædige, fanget i hver deres verden og fjendtlige over for de fleste andre. Denne blanding skaber en fantastisk dynamik mellem fortællingerne og personerne, som gør en helt fanget i fortællingen. 

Sidsel Sander Mittet tager nogle aktuelle emner som klima og sociale medier op, på en helt genial og gennemført måde. For selvom fortællingen foregår langt ude i fremtiden, så appellerer den tydeligt til 2021 og sætter bestemt nogle tanker i gang om de valg og veje vi vælger at gå allerede nu, og hvordan fremtiden mon kommer til at se ud, hvis vi fortsætter som vi gør. Særligt hendes fokus på klima er en ny og interessant vinkel som får lov at fylde en tilpas mængde i fortællingen uden at det fjerner fokus fra det dystopiske.  

Igennem hele fortællingen er plottet og karakterne så stramt opsat, at jeg slet ikke kan sætte en finger på nogle fejl og mangler. Alt det løse er skåret fra, hvilket skaber en fantastisk historie. Fortællingen understøtter både hoved- og bipersonernes personligheder, og de forskellige personers interaktion giver rigeligt kød til fortællingen. Det er som et smukt, velsmurt maskineri og jeg kan slet ikke vente til de næste par bøger.  

’Flammen & Bølgen – Bind 1: Den Røde Drage’ får 6 ud af 6 mulige stjerner drysset med guldglimmer, og Sidsel Sander Mittet får en lille fanfare for at skabt en så utrolig fortælling med en flot dynamik, alsidige karakterer og give en lyst til at læse mere dystopi.  

Tak til forlaget Facet for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Sidsel Sander Mittet

Antal sider: 376

Udgivelsesdato: 01/02/2021

Forlag: Facet

Antal stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *