Spring til indhold

Fantasyfestival 2019

Tak til Fantasyfestivalen for pressebilletter.
Igen i år var vi afsted til Fantasy festival i Esbjerg, og selvom det ikke blev til så mange timer, så var det fedt at være afsted!

Fantasyfestivalen

Så kom tiden endnu engang til den årlige fantasy festival Esbjerg. Vi synes godt nok tiden er gået hurtigt, og vi må indrømme, at vi på ingen måde havde forberedt os særlig godt til denne festival. Så vi vidste ikke helt, hvilke forfattere, der ville komme.

Det eneste vi helt præcis vidste, var at Julie Kagawa ville komme og holde et foredrag, og det glædede vi os rigtig meget til. Det første Marie har læst af hende, var faktisk på engelsk, og det var hendes serie ’Iron Fey’ – en serie, hun elskede! Anne Mette har indtil videre kun læst bøgerne på dansk, men hun er helt klart også stor fan. Derfor var vi begge meget spændte på foredraget. Og vi blev heller ikke skuffet, fordi det var rigtig interessant at høre om hendes proces, og hvordan hendes bøger var kommet til live.

Det virkede til, at festivalen havde udvidet sig lidt fra, hvad vi kan huske fra de forrige år. Det var vi ret vilde med, fordi der var mange forskellige stande end bare bøgerne, og det er helt sikkert spændende at se, hvor kreativ mange er. Der var selvfølgelig også de mange stande udenfor, som også var rigtig flot udført, og man bliver virkelig fanget ind i fantasiens verden.

Derudover er der forskellige aktiviteter i løbet af dagen, og rigtig mange har klædt sig ud, og det var sjovt at se alle disse udklædninger. Folk levede sig virkelig ind i deres roller, og det gjorde det kun endnu mere hyggeligt at gå ind og bare suge stemningen til sig.

Vi var også blevet inviteret til bogreception på ’Kaldet fra Galathea’ ved Turbine, hvor vi k lov til at hilse på forfatterne af bogen, Nathali og Bettina Liane. Det var virkelig hyggeligt at møde dem og have mulighed for at spørge ind til bogen og dens univers.

For Maries vedkommende blev det til et indkøb af et par fantasy bøger ved Turbine, som hun kun havde hørt godt om. Men med baggrund i vores manglede forberedelse var hun ikke helt klar, over hvilke bøger hun egentligt lige manglende, som var lidt ærgerligt.

For Anne Mettes vedkommende blev det til to bøger ved Forlaget Facet, som hun havde ventet et helt år på at købe. Det var fortsættelserne til “Sjælevandrer” af Charlotte Fischer. Derudover havde hun bestemt sig for på forhånd, at hun simpelthen måtte eje en af de virkelig
finne bogposer fra Breth Design, så hendes bøger kunne være beskyttet, når man er på farten.

Alt i alt synes vi at fantasy festivalen var gennemført i år og en god oplevelse, og vi skal helt sikkert med til næste år!

Reportage skrevet af Marie Lorentzen og Anne Mette Bach Jeppesen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *