Spring til indhold

Fantasyfestival 2018

Tak til Fantasyfestivalen for pressebilletter.  

Det var en stor fornøjelse af være med til Fantasyfestivalen igen efter et års pause, og den er helt klart et besøg værd for fantasy elskere! 

Fantasyfestival 

Så gæstede vi Fantasyfestivalen i Esbjerg igen. Vi holdte lige et års pause og hold op, hvor er der sket meget. Eftersom vi ikke var med sidste år, ved vi ikke, hvor mange af tiltagene som var helt nye, og hvilke som kun var nye fra sidste år, men vi synes, at der er kommet nogle rigtig gode tiltag dette år. 

For det første var det i nye lokaler, nemlig på Esbjergs bibliotek og det fungerede rigtig godt. Det store lokale var perfekt til alle boderne, og så var de andre sale/lokaler rigtig gode til, når der skulle holdes foredrag. Det er fedt, når andre virkelig går op i det de laver og fremstiller, og det synes vi gjorde sig meget gældende ved Fantasyfestivalen. Der var mange mennesker, som var klædt ud i forskellige kostumer, der virkelig levede sig ind i fantasy universet. 

Som det første år vi var med, var der igen tænkt på børnene til denne festival, og det var rigtig godt. Der var flere aktiviteter, hvor børnene kunne få lov til at lære eller lave en masse. Et af stederne var en troldmand og en trold i gang med at underholde børn, og det var tydeligt at se, hvor sjovt de havde det, for der var masser af latter i luften. Boderne i teltene udenfor var meget middelalderlige inspireret med pandekager og glaseret æbler og en masse smukke ting, som man kunne købe i træ eller sten. Det hele var meget fuldendt. 

Vi havde valgt at tage ind og høre foredraget med Patricia Briggs. Vi har læst hendes “Mercy”-bøger og har været ret vilde med dem, så vi er ret ærgerlige over, at der ikke bliver oversat flere af dem, men så må vi have købt den på engelsk, så vi kan få dem læst. Hendes foredrag var meget interessant, og det var rigtig fint, at foredraget blev styret af spørgsmål fra salen, da det bragte en god stemning, og gav samtidig indsigt i bøgerne. Vi fik i hvert fald lyst til at læse hendes anden serie ’Alpha & Omega’, som der blandt andet blev snakket om. 

Alt i alt var Fantasyfestivalen en rigtig god oplevelse, og vi kom da også hjem med et par bøger. Der var dog nogle forlag, som har udgivet fantasybøger, men som nok har valgt ikke at deltage på festivalen, og det var lidt en skam.

Reportage skrevet af Marie Lortenzen og Anne Mette Bach Jeppesen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *