Spring til indhold

“Et afgørende øjeblik” af Julia Quinn

Gregory Bridgerton er romantiker. Han ved dybt i sin sjæl, at lynet en dag vil slå ned, og hans livs udkårne vil vise sig. Ganske rigtigt: Et enkelt glimt af den vidunderlige Hermione, og hans hjerte tilhører kun hende. Hermione har det på præcis samme måde, blot er genstanden for hendes kærlighed ikke Gregory, men en anden mand.

Hermiones veninde Lucy sætter sig for at hjælpe Gregory med at vinde Hermiones hjerte. Gregory er viljestærk, modig, flot og ekstremt vittig, så det er måske ikke så underligt, at Lucy selv falder for ham. Men det er til gengæld højest ubelejligt, eftersom hun er forlovet med Lord Haselby. Da Gregory alt for sent opdager, at det er Lucy, der får hans hjerte til at slå hurtigere, bringer det hele Bridgertonklanen i en slem knibe.


Anmeldelse

Så kom afslutningen på historierne om de 8 søskende i familien Bridgerton, og selvom vi ikke helt siger farvel endnu, så var det en fin måde at slutte bøgerne af på. Heldigvis kan vi stadig nyde universet på Netflix, hvor der forhåbentlig venter os flere sæsoner i fremtiden.

Gregory er umiddelbart også den karakter, jeg vidste mindst om, og selvom indblikket er blevet større efter ‘Et afgørende øjeblik’, var det i stedet Lucy, som jeg fik det største indtryk af. Hende var jeg til gengæld ret stor fan af, fordi hendes personlighed kom så godt til udtryk.

Selvom bogen var hyggelig og indimellem gav mig nogle scener, som næsten fik mig til at bide negle, så er det ikke den historie, som er i toppen eller gjorde det største indtryk. Lucys valg undervejs var dog nogle, jeg beundrede, og af den grund har hun i hvert fald efterladt et form for aftryk hos mig.

Jeg kan godt blive lidt forundret over, om man virkelig var så naiv i den tidsalder, men forfatteren har selvfølgelig også den frihed selv at digte på historien, og fordi hun skriver så levende, som hun gør, sidder jeg faktisk med følelsen af, at det var på den måde i den tid. Du skal helt sikkert læse afslutningen på serien, hvis du har læst de andre.

Tak til forlaget People’s Press for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Julia Quinn

Forlag: People’s

Udgivelsesdato: 03/02/2022

Antal sider: 400

Antal stjerner: 5/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *