Spring til indhold

“En storm før juletid” af Camilla Davidsson

Resume

Sidste år ved juletid var Alice en fremadstormende redaktør på det store Bremmer-forlag i Stockholm. Og så havde hendes kæreste netop friet til hende. Alt så godt ud. Men nu nærmer julen sig igen, og Alices situation er på ingen måde god. Hun er arbejdsløs, hun bor alene i en fremlejet lejlighed, og så har hun bare slet ikke lyst til at gå ud. Så på en måde passer det egentlig meget godt, at coronaepidemien rammer Stockholm.  

Men de mange måneders isolation i lejligheden tærer på resurserne, og Alice bliver nødt til at tjene nogle penge. Så da hun får tilbudt at redigere et manuskript, siger hun ja. Også selvom det er skrevet af en mandlig krimiforfatter, der har kastet sig over feelgood-genren. For at gøre ondt værre er manuskriptet en julebog, og hvis der er noget, Alice slet ikke har lyst til, så er det at fejre jul. Men samarbejdet med forfatteren viser sig at være alt andet end kedeligt, og langsomt åbner Alice op over for julen – og fremtiden. Og er den der forfatter egentlig ikke også ret sød?

Anmeldelse

Da jeg første gang læste bagsiden af bogen, glædede jeg mig virkelig til at komme i gang med at læse den. Men jeg må bare være ærlig og sige, at jeg blev skuffet.

Da vi i starten møder hovedpersonen Alice, er hun beskrevet som værende trist, ensom og indelukket. Følelser som jeg tror, mange kan spejle sig i efter så lang tid med Corona. Noget af det, jeg godt kunne lide ved bogen, var den personlige udvikling, som Alice går igennem, efter hun møder Samuel. Hun går fra at være bange for mennesker og offentligheden til frivilligt at mødes med andre. Noget andet, jeg fandt spændende, var Alices kærlighedslivs udvikling, og de valg hun skal tage i forhold til det.

Noget andet, jeg holdt af i denne bog, var de paralleller, der er mellem handlingen i den bog, Samuel er i gang med at skrive, og så det egentlig plot i bogen.

Først da jeg hørte om bogen, syntes jeg, at konceptet med en julebog lige efter Coronapandemien lød fedt. Men skuffelsen kom hurtigt. I forhold til, at det var en julebog, synes jeg ikke, den var specielt julet. Jeg kunne godt ideen med plottet om Alice, der skulle hjælpe Samuel med hans nye julebog, men der skete bare ikke nok i bogen. Normalt plejer jeg ikke at være jordens hurtigste læser, men det tog mig ekstremt lang tid at komme igennem denne bog, fordi den bare virkede kedelig.

Tak til Forlaget Palatium Books for anmeldereksemplaret. 

Fakta

Forfatter: Camilla Davidsson

Forlag: Palatium Books

Udgivelsesdato: 02/08/2022

Antal sider: 311

Antal stjerner: 2.5/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *