Spring til indhold

“En historie om mennesket : Homo Sapiens og meningen med tilværelsen” af Rane Willerslev

I “En historie om mennesket” fortæller Rane Willerslev og Nationalmuseets forskere om menneskets fascinerende historie.
Kom med på en tankevækkende rejse tilbage til nogle af de første mennesker og den skelsættende neolitiske revolution, hvor mennesket for cirka mellem 1.500-2.500 år siden overgik fra at være jægere og samlere til at være fastboende agerbrugere. Her blev leg og arbejde skilt fra hinanden, og dyrkningen af afgrøderne og pasningen af landbrugets husdyr altafgørende. I “En historie om mennesket” fortæller Rane Willerslev og de dygtige forskere på Nationalmuseet om konsekvensen af dette skift for menneskeheden, og hvordan vi lukker legen ind i vores liv igen og finder tilbage til menneskets oprindelige kerne.


Anmeldelse

Jeg havde sindssyge store forventninger til bogen, til dels fordi Rane Willerslev virker som et rigtig interessant og fagligt dygtigt mennesker, men også fordi jeg elsker at opleve faglitteratur på nye måder. Desværre faldt mine forventninger hurtigt til jorden, allerede få sider inde.

Jeg var helt vild med ideen om et tankeeksperiment og så frem til at få ny viden om menneskets historie, og blive ledt ud i afkroge af historien, som jeg aldrig selv ville have fundet frem til. Jeg forventede at Rane ville tage mig ved hånden og vise mig en helt ny verden. Desværre føltes det mere som en tur på Nationalmuseet med en 2. klasse, hvor man egentlig bare ventede på, at man kunne gå igen. Niveauet i bogen var simpelthen for lavt. Den er hverken særlig faglig eller filosofisk, som titlen ellers kan få den til at lyde som, og så er der ikke meget tilbage at hæfte sig ved.

Med få siders mellemrum disker Rane og de andre forskere op med en ny tanke, kører lidt ud ad en tangent, og så forlader de den igen. Desværre er deres undre ikke fagligt funderet, men mere som noget kun de selv synes er interessant. Der er stor fokus på at mennesket har leget igennem historien, men det virker så søgt, at jeg næsten ikke tør tro på det de siger. Jeg savner i hvert fald flere kilder og mere dybde i deres tanker.

Det kan være at jeg bare ikke har forstået, hvad formålet med bogen er. Eller også er den blevet markedsført forkert. Jeg giver den i hvert fald kun 2 ud af 6 stjerner, fordi den er for letkøbt og for useriøs. Den bliver kun lige reddet af, at der faktisk kommer lidt fakta ind i mellem.

Tak til forlaget Grønningen 1 for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Rane Willerslev

Forlag: Grønningen 1

Udgivelsesdato: 24/05/2022

Antal sider: 265 sider

Antal stjerner: 2/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *