Spring til indhold

“En aften i juni” af Anna Lönnqvist

Ella og Ben mødtes første gang uden for forlystelsesparken Gröna Lund i Stockholm en juniaften i 2007. De går hver til sit igen efter en uforglemmelig aften, men er begge sikre på, at de snart kommer til at mødes igen. 12 år senere arbejder Ella som manuskriptlæser på et forlag og er netop blevet tilbudt at være ghostwriter på biografien om den legendariske, men komplicerede Fredrika Bergh – en af Sveriges mest fremtrædende erhvervskvinder.

Ella har aldrig glemt den aften med Ben, så da han overraskende dukker op ved en fest på forlaget, bliver hun forvirret. På den ene side er hun fast besluttet på, at en aften for så længe siden ikke skal forandre noget i hendes liv nu, men på den anden side bliver hun i tvivl. Jo længere hun kommer i arbejdet med bogen om Fredrikas liv, desto mere usikker bliver hun på sit eget. Skal hun virkelig begå de samme fejltagelser, som Fredrika engang gjorde, eller tør hun vove at give slip på alles forventninger og leve livet for sin egen skyld?


Anmeldelse

Det er meget en smagssag, hvordan man foretrækker sine feelgood bøger. Personligt har jeg altid foretrukket bøger, hvor man virkelig får lov til at komme i kulkælderen og så til slut kommer op ovenpå igen, når det gode sejre. Det er desværre ikke helt den fornemmelse jeg får under ”En aften i juni”, hvor det hele bliver meget lineært i dens drama. Selvom der selvfølgelig er drama og lykkelige øjeblikke, så bliver jeg ikke blæst bagover som jeg ellers plejer at gøre.

En af de ting som særligt fangede mig i starten af bogen, var dramaet mellem vores hovedperson Ella og hendes kæreste Leon. Man kan tydeligt mærke, at der er knaster imellem de to, og det bliver godt velbegrundet i bogen, men det opgør, som man går og venter på hele bogen igennem, bliver desværre forløst over to sider. Det hele forløber meget udramatisk og relativt forsonligt, og det er bare ikke det man håber på, når man har ventet på, at de slog op. Og gerne med rabalder, hvor de endelig kan få luft for deres følelser! Selvom jeg holder meget af bogen for Anna Lönnqvists gode måde at skrive karakterer, og realistiske tilgang til, hvilke valg vi hver især vil træffe, så kunne jeg godt klare, at følelserne blev skruet op på bare syv engang i mellem, i stedet for hele siden at ligge ved fire-fem stykker.

Det har været rigtig fedt, hvor meget at Ellas arbejde har fyldt i historien. Både fordi det har været spændene opgaver at få et indblik i, men også fordi det har drevet plottet på en fantastisk måde. Det har virkelig været bindeleddet mellem både Ella og Ben, og Ella og Fredrika. Ligeledes har skiftet mellem Ellas verden og Fredrikas fortid været super velskrevet, og givet et stort indblik i Fredrika, som jeg ellers tit synes kan gå galt i den her slags fortællinger, fordi det bliver nedprioriteret.

’En aften i Juni’ får 4 ud af 6 stjerner, fordi det som udgangspunkt er en rigtig fin fortælling. Anna Lönnqvist skriver virkelig lækkert og meget fængende, men plottet halter en smule efter. Derimod er jeg helt vild med hendes karakterer og den måde hun skifter mellem Fredrika og Ellas fortællinger. Jeg vil klart anbefale bogen til dem, som måske ellers ikke er til feelgood fortællinger, fordi der er mere tyngde og alvor i denne fortælling end jeg ellers synes der plejer at være.

Tak til forlaget Palatium Books for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Anna Lönnqvist

Forlag: Palatium Books

Udgivelsesdato: 20/05/2022

Antal sider: 334

Antal stjerner: 4/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *