Spring til indhold

“Dyrebar” af Sarina Bowen

Engang var Lark en frygtløs kvinde, men efter en rejse til Guatemala er alt forandret. Nu er nætterne fyldt med mareridt, og Lark kæmper for at holde sin hemmelighed skjult.

Da veninden May inviterer hende til at tilbringe efteråret på Shipley-gården i det idylliske Vermont, tager Lark imod tilbuddet for at komme væk fra det hele.

Zach har fundet sin plads som karl på gården hos de jordbundne Shipleyer. Men fortiden har sat sine spor, og Zach kæmper stadig, efter at han blev udstødt af sine egne.

Zach og Lark nærmer sig langsomt hinanden, men er Lark stadig for knust til at kunne stole på et andet menneske?


Anmeldelse

Det er som om, at jo længere vi kommer ind i ’True North’ universet, jo mere dyster bliver hovedpersonernes historie, som også er med til at bøgerne gør et større indtryk hos mig. I ’Dyrebar’ bliver vi både konfronteret med efterfølelser fra en gidselsituation og det at kæmpe med at føle sig normal i en anderledes verden, end den man er vokset op i.

Zach er nemlig vokset op i et lukket samfund på en gård, der hedder Paradise Ranch i en religiøs sekt. Først som 17årig slap han væk fra gården og kom ud i virkeligheden. Jeg tror det er første gang jeg læser om en karakter, der har været en del af en sekt, og det var også tydeligt at mærke allerede i de første bøger, at der er ting, han er ”bagud” med, selvom han har forsøgt at indhente en del i samarbejde med familien på Shipley-gården.

Vores anden hovedperson Lark har været udstationeret igennem en hjælpeorganisation til Guatemala for at undervise folk i udviklingslande i moderne landbrugstekniker. Ligesom Zach bærer hun rundt på nogle ar, der dog ikke er synlige på kroppen, men i sindet, da hun har været udsat for en kidnapning under sin udstationering.

De er begge sårbare og følelsesmæssige usikre, så jeg var spændt på at se, om de ville ende med at være gode sammen, da den bagage de bærer rundt på, er så stor ved begge parter, så spørgsmålet var om de stadig kunne være noget for hinanden, når de selv stadig kæmper. Zach er dog stadig meget mere velfungerende end Lark, og det bliver tydeligt illustreret op til flere gange.

’Dyrebar’ ramte mig på alle mine følelser, og det tog mig ingen tid at læse den, da jeg bare var opslugt fra første side, netop også fordi jeg var blevet teaset lidt for Zachs historie på forhånd, som havde gjort mig virkelig nysgerrig efter at vide mere.

Tak til forlaget Flamingo for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Sarina Bowen

Antal sider: 351

Udgivelsesdato: 30/05/2023

Forlag: Flamingo

Stjerner: 6/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *