Spring til indhold

“Dig og mig på ferie” af Emily Henry

Resume

Poppy og Alex har egentligt ingenting til fælles. Hun er impulsiv, han er jordnær. Hun har en umættelig rejselyst, han foretrækker at blive hjemme med en god bog. På trods af deres forskelligheder har de været bedste venner lige siden college. Hver sommer de seneste ti år er de taget på ferie sammen. Indtil for to år siden, hvor noget gik galt – og siden har de ikke talt sammen.
Men Poppy indser at hun savner Alex i sit liv, så hun overtaler ham til at tage med på endnu en rejse. Måske kan hun redde deres venskab, hvis Alex bliver mindet om de gode oplevelser, de har delt i årenes løb? Og hvis de bare kan undgå at om det unævnelige, der skete mellem dem dengang, bør det ikke kunne gå helt galt. Men når man er på fere, kan alt som bekendt ske…

Anmeldelse

Jeg har hørt rigtig meget om Emily Henrys bøger og der var bare et eller andet om denne bog som gjorde at det var den jeg tog fat i først. Jeg tror måske det var lidt omkring feriestemningen jeg gerne lige ville opleve denne omgang. Jeg blev på ingen måde skuffet over denne bog. Den er virkelig velskrevet og jeg elsker måden den er delt op på og jeg elskede de personer som vi får lov til at møde. Bogen er kåret til bedste kærlighedsroman 2021 og selvom det ikke normalt er sådan en kærlighedshistorie som slår benene væk under dig er det lige før at jeg er enig i kåringen. Denne bog kan bare et eller andet særligt.

Jeg kan virkelig godt lide måden bogen er delt op på. Det fungere således at vi møder Poppy og Alex i nutiden og er med på deres rejse denne omgang, samtidig med at vi får et kapitel fra hver ferie som de har været på de sidste ti år. Det er ikke altid lange kapitler, men vi får en eller anden lille godbid med om personerne eller deres udvikling. Det fungerer virkelig godt og er med til at underbygge en personlighed som vores hovedpersoner her, giver et indblik i deres fortid samt bidrager virkelig godt til den kemi man nemt kan mærke mellem dem i bogen.

De er vidt forskellige mennesker og vil noget vildt forskellige og jeg synes det er lidt af et sammentræf at de bliver venner og at de starter op på deres feriehalløj men det fungere. Det er vildt så godt hun kan få skildret de 2 forskellige personer som vi møder og på en måde som gør at man virkelig godt kan lide dem begge og den kemi de har sammen. Jeg kan godt synes en type som Poppy bliver for meget, men sammen med Alex som på en eller anden måde gør hende lidt mere normal og ham lidt mere vovet fungere det rigtig godt og man vil bare gerne have mere.

’Dig og mig på ferie’ er uden tvivl en bog som jeg stærkt vil anbefale. Den var for meget vildt hurtigt læst fordi man bare vil blive ved med at læse om hvad der skete mellem dem så de mistede kontakten samt hvordan det kommer til at gå mellem dem på denne ferie.

Tak til Gads Forlag for anmeldereksemplaret. 

Fakta

Forfatter: Emily Henry

Forlag: Gads Forlag

Udgivelsesdato: 08/03 2022

Antal sider: 414

Antal stjerner: 6/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *