Spring til indhold

“De efterladtes ø” af Max Seeck

Hver nat klokken to stillede hun sig på molen og ventede på noget, der aldrig dukkede op. Indtil hun en dag var forsvundet … 

Da efterforskeren Jessica Niemi bliver beordret på betalt orlov, beslutter hun sig for at rejse til en søvnig, lille ø i den ålandske skærgård for at finde tiltrængt ro. På øen går der sagn om en lille pige, der har boet her på et børnehjem, som ikke længere findes. Hver nat klokken to tog pigen efter sigende sin blå frakke på og gik hen og stillede sig på molen og ventede på noget, der aldrig dukkede op. En nat forsvandt hun og blev aldrig fundet. 

Da en anden udefrakommende på øen kort tid efter bliver fundet død, vågner Jessica op fra sin dvale. Tingene eskalerer, og Jessica ved ikke, om hun står over for en morder eller – ligesom sagnet siger – et spøgelse, pigen i den blå frakke.


Anmeldelse

Krimier kan fås i så utrolige mange udgaver, og bedst som jeg troede jeg havde læst dem alle, kommer Max Seeck og introducerer mig til en ny type. “De efterladtes ø” er 4. bind i serien om Jessica Niemi, men kan sagtens læses uden at have læst de foregående. Historien foregår på en lukket ø, hvor vores verden består af nysgerrige husejere og andre gæster, hvis foretagende på øen forekommer suspekt. 

Jeg er selv ret stor fan af bøger, der afspejler den tid de er skrevet i, og det synes jeg at “De efterladtes ø” gør på den fineste måde i forhold til mental sundhed og om hvorvidt man er genetisk disponibel. Jessica Niemi fremstår for mig mest som et skrøbeligt menneske, der forsøger at holde fast i den verden, hun kender, gennem sit arbejde som politibetjent. Dog bliver hendes verdenssyn udfordret af sorg og spøgelser, hvilket er en anderledes tilgang til en klassisk krimi ellers. 

Jeg nød “De efterladtes ø” utroligt meget. Jeg lod mig glide væk til en lille ø, hvor vandets bevægelse lullede mig ind i en falsk forventning om plottet, mens den mørke baghistorie lige så stille sneg sig ind på mig. Uden alt for meget action, bliver Jessica Niemi nødt til at træde til, mens hun forsøger at holde fast i sit job, som hænger i en tynd tråd. Hendes venner, som hun ellers pænt har fået skubbet fra sig, holder hende stadig kær, og som et modstykke til hendes tidligere handlinger skaber de fremdrift i hende. 

Jeg giver “De efterladtes ø” 4.5 / 6 stjerner, fordi det er en skøn, ikke alt for mørk krimi, som afspejler dens samtid og fortid på fantastisk vis. Jeg glæder mig til at følges med Jessica Niemi og håber på en lykkelig slutning for hende en dag. 

Tak til forlaget Gutkind for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Max Seeck

Antal sider: 376

Udgivelsesdato: 03/11/2024 

Forlag: Gutkind

Stjerner: 4.5 / 6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *