Spring til indhold

“Breve fra cirkusdirektøren” af Lasse Toft

Ingen vidste, hvorfor det kun var enlige handicappede mænd, som var slået ihjel i den nedlagte petroleumsfabrik. Hvorfor var der på græsk malet ”Du skal dø for dine synder” på flere af væggene, hvor ligene lå efterladte? Det lokale politi stod uden tydelige spor og måtte til sidst trække det ydmygende kort og bede hovedkontoret sende en specialist. Den tidligere forsidemodel, nu kriminalassistent, Pia Bang, blev sendt til den lille by.   Nej, nej, nej, det kommer aldrig til at virke … Vi prøver igen … Undskyld, dette er ikke en krimi.    
 
Dette er historien om cirkusdirektør Rudolf Fiaskollinni. Fiaskollinni driver det berygtede cirkus af samme navn. Fiaskollinni lider af storhedsvanvid og en ualmindelig dårlig dømmekraft. Gang på gang træffer cirkusdirektøren tåbelige beslutninger, som han efterfølgende, via sine breve, prøver at vride sig ud af.   Han tager dog én rigtig beslutning.             


Anmeldelse

“Breve fra Cirkusdirektøren” af Lasse Toft er en unik og vanvittig fortælling, der trækker læseren ind i cirkusdirektøren Rudolf Fiaskollinnis skøre verden. 

I modsætning til forventningerne, der opbygges af det mystiske resumé, er dette ikke en krimi, men derimod en dybt underholdende fortælling om en mand, hvis beslutninger og handlinger grænser op til det absurde. Fiaskollinni er en karakter af de mere farverige, og hans skæve tankegang og ualmindelige dårlige dømmekraft vil få læseren til både at le og ryste på hovedet. 

Lasse Toft formår at skabe en atmosfære, der er lige så uforudsigelig som cirkusverdenen selv. At følge Fiaskollinnis tåbelige beslutninger gennem hans egne breve er som at være vidne til en bilulykke i realtid – man kan ikke lade være med at kigge, selvom man ved, det ikke ender godt. 

Historien bliver kun mere vanvittig, jo længere ind i bogen vi kommer, og læseren bliver konstant overrasket over de absurde situationer, Fiaskollinni ender i. Toft formår at balancere humor og absurditet på en imponerende måde, der holder læserens opmærksomhed fanget fra start til slut. 

“Breve fra Cirkusdirektøren” er ikke kun en historie om en excentrisk cirkusdirektør, det er også en fortælling om menneskets skrøbelighed og dårskab. Tofts skarpe observationer og humoristiske tilgang til emnet gør denne roman til en fornøjelig læseoplevelse, der efterlader læseren ønskende om mere. 

Alt i alt fortjener “Breve fra Cirkusdirektøren” 5/6 stjerner for sin utroligt underholdende og vanvittige historie, der vil få enhver til at grine og ryste på hovedet af cirkusdirektørens tåbelige beslutninger. 

Tak til Lasse Toft for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Lasse Toft

Antal sider: 140

Udgivelsesdato: 19/02/2024

Forlag: Forlaget Mellemgaard

Stjerner: 5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *