Spring til indhold

Bogforum 2023

Selvom vi har været faste besøgende på BogForum, er det som altid en oplevelse at vende tilbage og mærke hvordan messen både fornyer, men også forankrer sig i de ting der gør BogForum til Danmarks største (og bedste) bogmesse.  


Hvad spillede max? 

Man kan jo ikke forblive nummer 1 uden at arbejde på at forbedre sig, og jeg synes især Food Court, vandautomaterne og siddepladser var blevet forbedret fra de tidligere år. Akustikken var langt bedre, og det var betydeligt nemmere at få vand og sidde ned. Det kan godt være der er småting, men hvis man er derude i mange timer, eller blot har ekstra behov, betyder det en god del.  

Derudover var jeg utrolig glad for at de kørte med nogle enkelte temaer i år, herunder “Bag lærredet”, “Romance”, og “Moderne ideer”. Det gjorde det nemmere at kigge i programmet, og var fedt at have nogle fokuspunkter. 

Til slut så var jeg vild med, at der er kommet mere plads til stande som ikke KUN forhandler bøger, men som er en del af det kreative univers. Keramikere og tegnere utroligt inspirerende, og det var fantastisk at komme tæt på en anden verden. Ligeledes er det også skønt med duften af Gløgg eller smagsprøver på lakrids. Selvom jeg elsker bøger, så er det dejligt at få et afbræk og møde mennesker, jeg ellers ikke vil komme i kontakt med.  

Hvad kunne være fedt at have fokus på til næste år? 

Akustikken ved nogle af scenerne er stadig forfærdelige. Jeg synes det var synd at Chi Ta-wei var blevet placeret ved Ny Scene og ikke på en lukket scene. Selvfølgelig er der en hel del logistik der skal gå op, men jeg synes alligevel det stadig er værd at nævne. Derudover synes jeg (og jeg kan bestemt huske forkert!) at det fysiske program var mindre end tidligere. Selvom det vil være en hel roman at få ALLE de forskellige standes program med, vil jeg ønske at man kunne have lavet lidt highlights eller ligende. Særligt fordi jeg synes bogforum.dk ikke giver et særligt godt overblik, så jeg tyer altid til det trykte program. Mange af forlagene derude var nye for mig, og deres oplæg ville jeg kun havde opdaget via deres sociale medier eller ophængte sedler i standen.  

Derudover synes jeg det var lidt spøjst, at der blev holdt oplæg om præcis den samme bog eller emne flere gange på forskellige scener. Jeg har det lidt ambivalent omkring det, fordi det er jo dejligt for dem som ikke vil kunne nå det oplæg, men samtidig vil jeg ønske der så var oplæg om andre emner i stedet.  

Hvad vil jeg gerne næste år? 

Helt klart prøve deres brunch. Jeg fik et kig på den, og det så ganske fin ud, men der var masser af ledige borde, og tanken om at sidde, spise og snakke virker som en god investering. 

Måske gå helt uden om de store scener, og i stedet dykke mere ned i de små forlag og udstillere. Jeg synes at jeg i år fik de bedste oplæg og oplevelser ved blot at gå rundt, så måske skal det være mit fokus næste år.  

Hvis du er ny på BogForum og gerne vil afsted næste år: 

Vælg dine dag(e) med omhu. Fredag og søndag er klart de mindst travle dage, så hvis du vil undgå menneskemængder, er det dine bedste bud. Nok fredag mere end søndag, da færre mennesker har fri om fredagen. 

Man kan både parkere (til 30 kr i timen) derude, tage bus eller metro. Men man kan også bruge kørselstjenester som Share Now og Green Mobillity, hvor man bare kan smide bilen derude og gå fra den, hvis offentlig transport ikke er en oplagt mulighed for en.  

Tag frokost med eller hav god plads i dit budget til maden derude. I år var Joe and the Juice rykket derud, hvilket var lidt fedt, men derudover synes jeg maden derude er god om end dyr for en på et SU-budget lidt endnu.  

Husk god påklædning. Der er garderobe, men gode sko og en fornuftig taske er også vigtigt. OG overvejer du at tage en rullekuffert med, så er du absolut ikke den eneste. Bogelskere går ikke ned på udstyr.  

Årets highlight: At se Eric Robison stå og male hos Disneyana+.

Tusinde tak til BogForum for pressebilletterne, og jeg håber vi ses næste år til endnu flere oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *