Spring til indhold

“Bogen om Badehotellet” af Jacob Wendt Jensen

I “Bogen om Badehotellet” går Jacob Wendt Jensen bag om tilblivelsen af den populære tv-serie fra idé til seersucces. Resultatet er blevet en unik og underholdende fortælling, spækket med anekdoter, flotte fotos og nyt materiale. Fra forfatternes første møde, casting og læseprøver, over kostumer, musik og lyd, til kulisser, mad og blomster. Bogen er baseret på interviews med mere end 40 personer, der alle har spillet en rolle i eller omkring serien.


Anmeldelse

Lige siden de tidligste sæsoner af serien ”Badehotellet” rullede over skærmen, har jeg været kæmpe fan af serien. Jeg har genset serien utallige gange og det er uden tvivl en af mine yndlings. Derfor glædede jeg mig virkelig til at se, om ”Bogen om Badehotellet” ville indfange og beskrive al den magi, som jeg synes ligger i serien, hvilket bogen til fulde gør.

Bogen er udsmykket med utallige smukke billeder fra alle seriens sæsoner, men også billeder fra seriens tilblivelse og behind the scenes prydede siderne.  Disse billeder er i højeste kvalitet og giver virkelig liv til den fortælling, som står på siderne.

Bogen er bygget op omkring hele historien om ”Badehotellets” tilblivelse fortalt ud fra en masse interviews; både fra seriens forfattere, skuespillere og produktion. Som en kæmpe fan af ”Badehotellet” synes jeg virkelig, at det var et spændende indblik i, hvordan serien blev skabt, og hvordan alle de karakterer vi kender og elsker kom til live. Som en bonus indeholder bogen tegninger og beskrivelser af kostumer, men også en oversigt over alle de afsnit som indtil nu er produceret og sendt, samt en beskrivelse af handlingen i hvert eneste.

Bogen afslører ikke noget om den 10. og sidste sæson, som man kan se på TV2 i starten af næste år. Derfor synes jeg, at man kommer til at mangle den ”komplette slutning” for alle karakterer og serien generelt. Hvis bogen var udkommet efter sidste sæson, tror jeg, at det ville have gjort, at man fik bundet seriens start og slutning sammen. Bogen bidrager til hele fortælling omkring ”Badehotellet”, men den mangler i min optik lidt en afslutning.

Jeg giver ”Bogen om Badehotellet” 5,5/6 stjerner, fordi det er en utrolig flot bog, som fortæller hvordan en af de mest sete danske serier er blevet til.

Tak til forlaget People’s for anmeldereksemplaret.


Fakta

Forfatter: Jacob Wendt Jensen

Forlag: People’s

Udgivelsesdato: 26/10/2023

Antal sider: 300

Stjerner: 5.5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *