Spring til indhold

“Arven fra fortiden” af Nathali og Bettina Liane

Resume

Et nyt skoleår begynder på det magiske skib Galathea, hvor Aia sammen med sin tvillingebror, Peter, har påbegyndt sin uddannelse som vogter af den forunderlige verden Igdrafell. Men Aia og Peters fortid og familiebaggrund truer med at indhente dem. Deres afdøde far, der skulle have været leder af de onde Morkinskinna, hvis han ikke var omkommet i en ulykke, har efterladt dem noget, som de for alt i verden må finde, inden det er for sent. Problemet er bare, at de ikke aner, hvad det er.

Anmeldelse

‘Arven fra fortiden’ var en bog, jeg lige skulle tage tilløb til. Jeg havde ellers virkelig gode minder fra ‘Kaldet fra Galathea’, som er den første bog, men det er efterhånden 3 år siden, jeg læste den, og i mellemtiden er der sket mange ting. Derfor vidste jeg, at jeg skulle bruge tid på at sætte mig ind i universet igen, og derudover huske alt hvad der var sket, samtidig med at det er en fantasybog, som derfor kræver lidt mere af mig. Anden gang jeg tog fat i den, var dog en succes, og jeg havde svært ved at lægge den fra mig.

Jeg havde på mange måder glædet mig til at læse videre på ‘Awen’-serien, fordi jeg syntes den worldbuilding, der havde været i den første bog var så gennemført, men da det stadig er et nyt univers, ved jeg også, at det er en bog, der kræver noget af mig. Det nye skoleår begynder på Galathea, og med det en masse nye udfordringer, kampe og problemer.

Aia kæmper med sin nye gave, mens Peter forsvinder under en mission. Der dukker nye ledetråde op, som skal hjælpe dem i kampen mod Morkinskinna, deres egen familie og samtidig begynder en spirende forelskelse, som Aia også synes er svær at finde ud af. På mange måder minder nogle af aspekterne mig om ‘Harry Potter’-serien, som jeg elskede, og det gør bestemt ikke noget, da ‘Awen’ er så meget sin egen og specielt bygget op.

Jeg er i hvert fald stadig hooked på serien, selvom ventetiden mellem bøgerne kan være svær, især med et fantasy univers, hvor der er mange elementer, man skal huske på. Der er også mange nye ord, som lige skal hæfte sig, og personligt ville jeg ønske, at jeg kunne læse bøgerne uden pause.

Peter havde jeg mine kampe med undervejs, fordi han er så egoistisk, og samtidig synes hans søster er det. Det var lidt specielt, at de følelser han havde omkring hende, havde jeg til gengæld omkring ham, men han vokser heldigvis undervejs, hvilket jo også er naturligt, når man får nye erfaringer og samtidig bliver ældre.

Jeg er spændt på, hvor næste bog tager vores karakter med hen, da der sker ufatteligt meget i hver bog. Forhåbentlig er ventetiden lidt kortere, nu hvor det er noget tid siden, at ‘Arven fra fortiden’ er kommet, fordi det tog mig noget tid at tage hul på den. Jeg glæder mig i hvert fald.

Tak til forlaget Turbine for anmeldereksemplaret. 

Fakta

Forfatter: Nathali og Bettina Liane

Forlag: Turbine

Udgivelsesdato: 27/04/2021

Antal sider: 500

Antal stjerner: 5/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *