Spring til indhold

”Arias fortælling – Bind 1: Kaldet” af Ida Søby Fogh 

Resume

Foråret er tilbage i Den Hvide By, og da Aria genoptager sin tjans som smuglerbud for den gamle urtekræmmer, er hun ekstra forsigtig. Hvis de ulovlige urter opdages, bliver Aria og urtekræmmeren sendt direkte i fangekælderen. Et skænderi med urtekræmmeren sender Aria ind på torvet, hvor afbrændingen skal finde sted. Da ceremonien begynder, ændrer alt sig for Aria. Under mystiske omstændigheder løfter urtekræmmeren en flig af sløret for, hvad der skete med Arias forældre, før hun bliver sendt væk med krøblingen Sul. Rejsen fører hende til de velsignedes verden, og efterhånden som Aria afslører hemmelighederne om sig selv og verden udenfor Den Hvide by, viser det sig, at intet er, som hun troede. 

Anmeldelse

På mange måder har ”Arias fortælling – Bind 1: Kaldet” taget mig tilbage til min ungdom og min barndom. Ikke fordi fortællingen på nogen måde var barnlig eller for børn, men fordi den trak mig tilbage til dengang, hvor fantastiske fortællinger kunne holde mig oppe til sent på natten, fordi jeg måtte have det næste kapitel med, og hvor alle mine idoler var mennesker som var i stand til at opbygge så fantastiske verdener. Hvis ’Arias fortælling’ var udkommet dengang jeg var 10, havde den med garanti haft en særlig plads i mit hjerte, med dens utrolige eventyr og karakterer, ligesom den fremadrettet har fået en fast plads i min reol.  

I starten af bogen skulle man lige ind i fortællingen, og der var en del gentagende konflikter mellem Aria og Oline som trak lidt ned på fortællingen, fordi de ikke rigtig gavnede med en dybere forståelse af hverken deres forhold eller konflikten generelt. Efter at afbrændingsceremonien har fundet sted, kommer historien dog rigtig godt i gang, og vi bliver introduceret til nogle interessante personer, som giver et godt modspil til Aria og til tider også får hende på afveje. 

Selve plottet virker ret velovervejet og historien hænger rigtig godt sammen indtil videre, så er jeg er spændt på, hvad de næste to bøger kommer til at bringe med sig. Jeg synes at bind 1 sluttede et rigtig godt sted, som gjorde mig helt vildt interesseret i hvad der skal ske fremadrettet, selvom historien var lidt hård at komme i gang med. Derudover synes jeg også at det er ret fedt, at der er en snert af dystopi over fortællingen og at magien på den måde, ikke er et altafgørende element i den første del.  

”Arias fortælling – bind 1: Kaldet” er en rigtig fin fantasy fortælling, som jeg godt kan blive til noget stort, hvis forfatteren kan holde samme stil og tempo i de andre bind, som jeg bestemt glæder mig til at læse. Bogen får 4 ½ stjerner ud af 6.  

Tak til forlaget Facet for anmeldereksemplaret.

Fakta

Forfatter:  Ida Søby Fogh

Forlag:  Facet

Udgivelsesdato: 03/09/2021

Antal sider: 324

Stjerner: 4.5 ud af 6.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *