Spring til indhold

“Arias fortælling 3 – Lyset” af Ida Søby Fogh

Resume

Aria er Den Sidste Velsignede. Hendes opgave er at opfylde profetien. Hverken Thais’ tanker, Sullys kvæstelser eller Woots skæbne kan stå i vejen for, at Aria gør det, hun er født til. De velsignedes og Arias liv afhænger af, at enderne samles, før Dexus’ kræfter bliver stærkere, og de evneløse bryder igennem Eoyerims ydreporte. Lyset er tredje og sidste bind i fantasyserien Arias fortælling.

Anmeldelse

Jeg har været rigtig glad for de to første bøger i ’Arias fortælling’ så jeg var meget spændt på hvor vi ville ende henne i den sidste bog. Plottet har ikke været videre svært at regne ud, men jeg synes ikke det gør noget dårligt for fortællingen. Det kræver stadig et stort arbejde at skrive en god bog, og endnu mere en vellykket serie.

Min største frygt for den sidste bog i en trilogi, er at tempoet går for hurtigt og at vi skal nå for meget inden vi skal afslutte fortællingen. Det synes jeg ikke skete i ’Arias fortælling 3’ og var en dejlig overraskelse. Karaktererne havde også gennemgået nogle gode udviklinger siden den første bog, hvilket klædte fortællingen og gav mig tættere bånd til dem. Især Thais holdt jeg rigtig meget af til sidst, hvilket jeg ikke havde forventet jeg ville.

Jeg synes at serien har været en rigtig god fantasifortælling med et godt persongalleri, en stor verden og en masse onde kræfter som har været på spil. Jeg kunne forestille mig at rigtig mange fantasyelskere vil få stor glæde af serien, som både er egnet for unge, men også det ældre publikum. Det er en af de fantasy trilogier, som er nemmere at overskue, hvilket kan være rigtig tiltrængt nogle gange.

Jeg kan klart anbefale ’Arias fortælling 3 – Lyset’ og hele serien i sin helhed. Der bliver skabt en fantastisk, magisk verden, fyldt med spændende personer og nogle gode plots. Tredje bind får 5 ud af 6 stjerner fordi den stadig overrasker, trods sine forudsigeligheder, og fordi man kan mærke en kæmpe udvikling i historien fra første til sidste bog.

Tak til forlaget Facet for anmeldereksemplaret. 

Fakta

Forfatter:  Ida Søby Fogh

Forlag:  Facet

Udgivelsesdato: 03/03/2022

Antal sider: 426

Stjerner: 5 ud af 6.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *