Spring til indhold

“Alt der glimter” af Jenny Colgan

“Der er øjeblikke i ens liv, hvor man spekulerer på, om man mon er en punchline i en stor, kosmisk joke …”

Sophie har det hele. Hun kender alle, der er værd at kende, bliver inviteret til de rigtige fester og har et klædeskab, der er Vogue værdigt. Men en skæbnesvanger aften bliver hendes verden vendt på hovedet, og hun står pludselig uden en klink på lommen. Nu må hverdagen som it-girl skiftes ud med et underbetalt job som fotografassistent og det enorme hus med en lille lejlighed og fire roomies: Alec, Cal, James og Wolverine. Sophie ønsker desperat at få sit gamle liv tilbage. Eller gør hun? For det er let at blive i tvivl, når hendes nye venner har hjerter af guld. Ikke mindst fordi den charmerende Cal og den søde Alec begge står klar med en hjælpende hånd, når Sophie har brug for det. Der er amoriner i luften… Men tør hun give sit hjerte væk, og hvem vil være bedst til at passe på det?


Anmeldelse

Jeg havde hørt en del om Jenny Colgans bøger, men jeg havde selv aldrig læst en. Men nu, hvor jeg endelig har gjort det, fortryder jeg på ingen måde! Da jeg startede bogen blev jeg lidt bange for, om jeg ville kunne lide hovedpersonen. I starten var hun en meget forkælet teenager, men det ændrede sig heldigvis. Da jeg nåede længere ind i bogen, begyndte jeg at holde mere og mere af Sophies karakter. Sophies udvikling i bogen er virkelig stor og jeg synes virkelig om hele forvandlingen.

Jeg kunne godt lide de fire drenge: Alec, Cal, James og Wolverine, som Sophie flyttede ind sammen med. Jeg synes, at det var nemt at adskille dem, da de hver havde nogle ting som karakteriserer dem. Jeg synes dog, at James og Wolverine blev lidt flade, da fx næsten det eneste karaktertræk fra James er, at han er i militæret; der synes jeg godt, at vi kunne få lidt mere af vide om karaktererne.

I bogen laver Sophie og drenge og nogle ret søde og sjove ting sammen og det holdt jeg virkelig af. Jeg synes, at man kunne se, hvordan deres venskab udfoldede sig og hvordan de alle begyndte at holde mere og mere af hinanden. Ud over synes jeg virkelig om den humor og de jokes, som er i bogen.

Noget andet, jeg virkelig godt kunne lide i bogen var den måde Sophies og drenges lejlighed var beskrevet. Man fik virkelig en følelse af, at de boede i noget, som mindede om et gammelt beskidt fængsel, og jeg synes generelt, at alle de locations vi ser i bogen er godt beskrevet, og derfor er de nemme at forestille sig.

Alt i alt så synes jeg, at hvis man er til humoristiske romantiske chick lit bøger, så synes jeg helt klart, at man skal læse denne.

Tak til forlaget Flamingo for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Jenny Colgan

Forlag: Flamingo

Udgivelsesdato: 18/08/2022

Antal sider: 324

Antal stjerner: 5.5/6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *