Spring til indhold

“Åndenød” af Abbi Glines

Sommerferien er startet for 17-årige Sadie, men hun får hverken tid til at slappe af eller tage på stranden i Sea Breeze, som hun netop er flyttet til sammen med sin mor, Jessica. I stedet må Sadie som altid tage ansvaret for deres økonomi, da en højgravid Jessica nægter at arbejde. Med regninger, der skal betales, og en baby på vej har de brug for alle de penge, de kan skaffe, og Sadie må derfor overtage morens sommerjob som hushjælp for en velhavende familie på en ø i nærheden. Alt går godt, lige indtil Sadie finder ud af, at huset tilhører teenagerockidolet Jax Stone. Egentlig går Sadie slet ikke op i sådan noget, og hun forsøger at holde afstand til ham og være professionel.

Der er dog noget helt særligt over Jax, og da han viser Sadie en uventet ærlig og menneskelig side, kan hun på ingen måde modstå ham.


Anmeldelse

Som en kæmpe Abbi Glines fan, blev jeg enormt begejstret, da jeg opdagede, at ’Åndenød’ var blevet oversat fra engelsk til dansk. Jeg har allerede læst hele serien på engelsk, og de er også at finde på mine boghylder, da jeg knuselsker dem. Nu fik jeg en undskyldning for at læse dem igen, bare på dansk.

Sadie har ikke haft den nemmeste opvækst, da hendes mor ikke tager voksenansvaret til sig, og det betyder, at det må være Sadia der er den ansvarlige. Da hendes mor er gravid og sommeren står for døren, hvor Sadie har ferie, ender det ud med, at det er Sadia, der må varetage sin mors arbejde. Sadia er meget selvstændig og har lært at klare sig selv og tage sit ansvar alvorligt. Hun ved godt, at hun skal sætte sig selv til side for at der er råd til at leve, nu hvor hendes mor ikke kan bidrage økonomisk til hverdagen.

Netop på grund af at Sadie skal klare sig selv og er så alene, kom hun ind under huden på mig med det samme! Hun omtaler heller ikke sin mor som mor, men med hendes navn. Hun er heller ikke typisk teenager og falder ikke totalt i svime, da hun møder teenagerrockidolet Jax, på trods af at alle andre havde reageret meget voldsommere på at være tæt på ham.

Jax kom også hurtigt ind under huden på mig, da jeg kun kan gisne om, hvor svært det må være at have et liv ved siden af rampelyset, når han ikke kan bevæge sig rundt som alle andre. Han bliver nødt til at leve i skjul for at få lov til at føle sig som et almindeligt menneske indimellem. ’Åndenød’ er den helt perfekte sommerbog til din sommerferie i år, og du kan roligt glæde dig.

Tak til forlaget Turbine for anmeldereksemplaret. 


Fakta

Forfatter: Abbi Glines

Forlag: Turbine

Udgivelsesdato: 03/02/2023

Antal sider: 319 sider

Antal stjerner: 6/6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *