"10 blind dates" af Ashley Elston


Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Resume

17-årige Sophie ønsker sig kun én ting til jul: at få en pause fra sine overbeskyttende forældre. Så da de beslutter sig for at besøge hendes meget gravide søster hen over julen, ser hun frem til noget tiltrængt alenetid med kæresten Griffin. Men det viser sig, at det, han har brug for, er en pause fra hende.


Totalt fortvivlet flygter Sophie hjem til sine bedsteforældre, hvor resten af hendes skøre og højrøstede familie er samlet. Og her udtænkes den (knap så) geniale plan: I løbet af juleferien skal Sophie på 10 blind dates … med fyre, som hendes familie udvælger. OMG!


Og som om det ikke var nok, dukker Griffin pludselig op midt i det hele og vil have hende tilbage. Men er det overhovedet, hvad Sophie ønsker? For måske (kun måske) er hun ved at få følelser for en anden. En, som absolut ikke er ledig ...

Det ser ud til at blive den værste ferie EVER. Eller gør det?


Anmeldelse

’10 Blind Dates’ overraskede mig positivt og er alt det en god ungdomsbog skal være! Der er familie, veninder, kærlighed, humor, venskab og at udfordre sig selv. Den var underholdende og hyggelig at læse, og jeg kom meget hurtigt igennem den. Til at starte med frygtede jeg lidt, hvilken type Sophie var, men det tog ikke lang tid, før jeg havde lært hende at kende, og hun viste sig at have en personlighed, hvor jeg selv kunne genkende nogle af tingene fra mig selv. 


Sophie starter sin juleferie på den værste måde, da hun faktisk har planlagt at have lidt kærestetid med Griffen og hun i stedet overhører, at han egentlig måske har lyst til en pause. Det vender fuldstændig rundt på hendes ferieplaner, og hun tager før hjem til sin mormor, end hun havde tænkt. Der er bare det ved det, at Sophie er fra en større familie, hvor alle blander sig og har en mening, og det medfører, at hun pludselig har sagt ja til at deltage i et projekt.


Hun skal nemlig på 10 blind dates i løbet af ferien, som forskellige familiemedlemmer arrangerer. Lad mig bare sige det sådan, at det bliver ikke kedeligt! Det giver dog Sophie mulighed for at tænke over sin fremtid og hvad hun gerne vil, og samtidig får hun bygget nogle gamle relationer op igen.


Jeg nød at læse ’10 blind dates’, og syntes det var en sød, rørende og hyggelig historie, som nærmest flød over af familiekærlighed. Noget jeg på en måde kom til at misunde lidt, men samtidig selv føler, jeg også har en smule af. Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger til denne skønne bog. 


Tak til forlaget Alvilda for anmeldereksemplaret. 

Forfatter: Ashley Elston

Forlag: Alvilda

Udgivelsesdato: 05 oktober 2021

Antal sider: 313 sider

Antal stjerner: 6/6 stjerner