"Vores stop" af Laura Jane Williams 


Skrevet af Marie Bach Salmonsen


Resume

Nadia stiger på toget hver morgen klokken 07.30 … Med undtagelse af de dage hun sover over sig, eller når hun vågner hjemme hos veninden Emma efter endnu en aften med lidt for meget vin. Daniel, derimod når altid toget. Han sover ikke over sig, faktisk har han næsten ikke sovet, siden hans far døde. En helt almindelig morgen tager en uventet drejning, da Nadia læser en lille annonce i avisen: ”Til den utrolig søde, lyshårede pige med den sorte designertaske og den kaffeplettede kjole ... Jeg er fyren, der altid står ved dørene ... Har du lyst til at få en drink sammen en dag?”


"Vores stop" af Laura Jane Williams er en sød og sjov romantisk historie om tilfældigheder, og om hvordan skæbnen nogle gange spiller os et puds.


Anmeldelse

Jeg tror, næsten alle mennesker starter et nyt år med en masse fortsæt, som man gerne vil opnå i løbet af det næste års tid. Det ved jeg i hvert fald, at jeg selv gør. I bogen møder vi Nadia, som prøver at komme gennem hendes hverdag ved hjælp af ”De nye vaner” og komme over hendes tidligere ekskæreste ”Rædsomme Ben”. 


Vi møder også Daniel, som kæmper sig gennem sorgen over sin fars død, da han pludselig ser ”Kaffepletpigen” på hans tog. I starten, da vi hører om, hvordan han har skrevet til Nadia i avisen, lå han for mig lige på grænsen til at virke en lille smule creepy. Men for mig ændrede det sig, da Nadia og Daniel begge begynder at skrive til hinanden ved hjælp af ”Missed connections” annoncerne i avisen. 


Da jeg startede bogen, regnede jeg med at den ville være som andre søde romcom historier, men bogen portrætterer blandt andet hvordan det kan være at komme gennem sorgen over et familiemedlem, hvordan kærlighed kan skade et menneske, og hvordan kvinder er stærke, selvstændige og ikke behøver mænd for at komme frem i livet. Hvilket jeg var fan af. 


Imidlertid synes jeg dog, at der gik for lang tid før karaktererne, møder hinanden i virkeligheden. Meget af bogen gik med, at de var de samme steder, men lige præcist missede hinanden. Det var meget sjovt i det meste af bogen, men da de efter 300 sider stadig ikke havde mødt hinanden, begyndte det for mig personligt at være kedeligt at læse om. 


Jeg vil anbefale ”Vores stop” til alle som i hjertet er håbløse romantikere, og til dem som mangler et skud romance i hverdagens travlhed.  4/6 stjerner fra mig.


Tak til forlaget Flamingo for anmeldereksemplaret. 

Forfatter: Laura Jane Williams

Forlag: Flamingo

Udgivelsesdato: 01 december 2022

Antal sider: 412 sider

Antal stjerner: 4/6 stjerner