"Usagt" af Kelly Rimmer


Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Resume

Efter fire års ægteskab og ni måneders skilsmisseforhandlinger skal Isabel og Paul Winton endelig skilles. For at slikke sårene tager Isabel op til deres sommerhus i den smukke kystby Greenport – og opdager til sin store fortrydelse, at Paul allerede er der.

Ingen af dem vil give den anden tilfredsstillelsen ved at rejse hjem, men de indser også, at det her måske er deres eneste chance for at prøve at forstå hinanden og komme videre.


Paul fik sit livs chok, da Isabel fortalte, at hun var ulykkelig og ville skilles, og Isabel har altid følt, at Paul elskede sit arbejde højere end hende. Men måske er tingene ikke så sort-hvide – og måske er ingen af dem længere den samme person, som de giftede sig med … eller gik fra.


Anmeldelse

Jeg har længe gået og undret mig over, hvad historien er mellem Isabel og Paul, da man har mødt dem i den forrige bog, hvor man hører om, at de er ved at gå fra hinanden. Nu fik jeg endelig deres historie, og blev på den måde også klogere på, hvad der ligger forud for at de er gået fra hinanden. Det er lidt en anden vinkel, end hvad man typisk oplever i kærlighedsromaner, men det gav et frisk pust.


Her følger vi dem nemlig hen over en weekend, hvor der er flashbacks til deres fortid, og de sammenstød, der har gjort, at de er der, hvor de er i dag. Og det bliver hurtigt tydeligt, at de har været på to forskellige niveauer i forhold til kommunikation, fordi de er så forskellige. Hvor Paul er meget bogstaveligt og taler lige ud af posen, så pakker Isabel tingene ind, og det gør, at der hele tiden er usagte ting mellem dem.


Jeg synes faktisk det var en god læring, da jeg i hvert fald selv kan anvende det, fordi det er vigtigt at få sagt tingene lige ud som de er, så man undgår misforståelser, og den anden part har ikke en jordisk chance for at vide, hvad der forestår i hovedet på en. Det var også fint at følge deres historie på den her måde, hvor vi skiftede mellem nutid og fik draget fortiden ind, da de ender med at havne det samme sted i en weekend, inden skilsmissen officielt går igennem.


Bogen illustrerer meget tydeligt, hvor vigtig god kommunikation er mellem parter, og her går det begge veje. Man er nødt til at fortælle, hvad man har brug for og også kunne åbne op for de ting, der er svære. Og at man ikke nødvendigvis skal svare, at alt er fint, hvis det ikke er tilfældet. Jeg hyggede mig virkelig med deres historie og den drejning, tingene tog.


Tak til forlaget Flamingo for anmeldereksemplaret. 

Forfatter: Kelly Rimmer

Forlag: Flamingo

Udgivelsesdato: 16 marts 2022

Antal sider: 329 sider

Antal stjerner: 5/6 stjerner